Bianet'ten Hikmet Adal'ın aktardığı habere göre, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde üç köyün ortak mezarlığında Menzil Tarikatı yol çalışması yaptı. Yol çalışmaları sırasında çok sayıda mezar tahrip olurken, bazı iskeletlerin toprağın dışına çıktığı görüldü.
Kahta'nın Elbeyi, Ortaköy ve Göçeri köylerinin sakinleri durumu, "Menzil Tarikatı buraya gelmeden önce köyümüzün bir yolu vardı. Menzil köyünün içinden geçiyordu. Tarikat bu köye geldikten sonra yolu kapattılar. Daha sonra kendi topraklarından geçirmeden başka bir yol açtılar bize. Yol sadece diğer köylünün topraklarından geçti. Bize bu yolu dayattılar. Eski yola da büyük bir demir kapı koydular ki geçemeyelim. Şimdi ise yol genişletme bahanesiyle eski yol üzerinde bulunan mezarlıklarımızı tahrip ettiler. diye anlattı.
Hikmet Adal'a Hayri Demirbilek müstear ismiyle açıklamada bulunan Ortaköy sakini, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlığın yetki alanında olan yolda çalışmayı, Menzil tarikatının yaptığını ifade etti. Demirbilek, devlet kurumlarına yaptıkları şikayetlerin sonuçsuz kaldığını şu sözlerle anlattı:
"Daha önce de benzer durumlar oldu. Birçok kez karşı karşıya getirildik. Ama nereye şikâyet etsek sonuç alamadık. Açtığımız davalar haftasında düşürüldü. Mesela benzer şekilde bizim toprağımızdan kendilerine özel yaptıkları havuza yol götüreceklerdi. Ama ortada ne bir plan ne de bir izin vardı. Resmi bir evrak, belge görmek istedik. Tabii ki göstermediler.
Şikayet ettik. Jandarma Karakolu’nun eski komutanı tarikatın yanında durdu. Yanımıza kaymakamın sözlü emriyle geldiğini söyledi. Bizi tehdit etti.
Şimdi de biz biliyoruz ki bu yol için de kimse izin almadı. Ama herkes korkuyor, herkes çekiniyor."
Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne yapılan atama 'pes' dedirtti! Nuri bey için özel yasa çıkarıldı!166 izlenme
Can Atalay'ın ailesi: "Türkiye demokrasisine geçmiş olsun"31 izlenme
MEB'de sahte diploma skandalı!132 izlenme
Fatih Altaylı Bahçeliye Halil Konakçı'yı sordu: "Size göre, Hatay Türk toprağı mıdır, Arap toprağı mıdır?"55 izlenme
Suriye ateş altında: Suriye ordusu Hama'dan çekildi, cihatçılar kent merkezine girdi21 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi, 4 yıl önce restore edilen camiyi yıktı !267 izlenme
Seçimlerde Sedat Peker'e görev! Karaman'da yapılan baro seçimlerinde Sedat Peker ve Karl Marx'a oy çıktı!74 izlenme
İmamoğlu’dan İstanbul için hayati proje… İSKOM açıldı51 izlenme
18 yaşındaki gencin isyanı gündem oldu! 'Babamdan haftalık 20 TL harçlık alıyorum. Almanca öğreniyorum, bu ülkeden gitmek istiyorum!'
Eczacıbaşı'ndan yatırım
AKP'nin ağır topları bir bir isyan ediyor: Bülent Arınç'tan Numan Kurtulmuş'a açık mektup
Altun'un evini fotoğrafladığı öne sürülen CHP'li Özçağdaş'a 5 yıla kadar hapis istemi!