Yanardağ, TELE1 çalışanlarına hitaben kaleme aldığı mesajında, kanalı “gazetecilerin kurduğu, yönettiği ve ürettiği” bir yayın kuruluşu olarak tanımlayarak, büyük zorluklara rağmen geniş kitlelere ulaştıklarını belirtti.
Yanardağ, şunları kaydetti:
"Birlikte Türkiye basın tarihinin hiçbir zaman unutamayacağı büyük bir başarıya imza attık. Medyanın sermaye bileşeninin değiştiği, gazetecilerin ikinci plana atıldığı bir ortamda, gazetecilerin kurduğu, yönettiği ve ürettiği TELE1’i büyük imkansızlıklara karşın engelleri aşarak geniş kitlelerle buluşturduk. Halktan yana cumhuriyetçi, aydınlanmacı ve toplumcu bir yayıncılığın mümkün olabileceğini gösterdik. Hiçbir güç odağına ya da sermaye grubuna bağlı olmadan yayıncılık yapılabileceğini kanıtladık."
TELE1’in zaman içinde Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından biri haline geldiğini vurgulayan Yanardağ, "Bu başarıyı sizlerin büyük özverisi ve birikimiyle, halkın ve dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirdik. Bu yanıyla, deyim uygunsa, bir ‘mucize’ yarattık" dedi. Yanardağ, kanala kayyum atanmasına ilişkin şunları kaydetti:
"Emeklerimize, 9 yıllık birikimimize 5. sınıf bir kumpasla el koyma yoluna gittiler. Bu girişim düşünce, basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir saldırıdır. Dahası kapitalizmin kurallarına ve ahlakına bile aykırı bir tertiptir. TELE1’e yönelik bu yağmalama girişimini hiçbir zaman kabul etmeyeceğim. Bu tertip de bozulacak, bu zulme boyun eğmeyeceğim"
Yanardağ, TELE1 çalışanlarına hitaben, "Ayrılanlar gibi kalacak olanların da kalbimdeki yeri değişmeyecek. ‘İhanet’ olmadığı sürece sorun yoktur" ifadelerini kullandı.
Merdan Yanardağ, mesajını “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, yeniden TELE1 gibi hatta TELE1’den daha büyük kurumlar yaratacağız. Yeniden birlikte olacağız. Hepinizi çok seviyorum, yolunuz açık olsun” sözleriyle tamamladı.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
AKP'li eski başkana özel imar kıyağı!98 izlenme
Gabon'da darbeyle devrilen 56 yıllık Bongo ailesi iktidarı hakkında A'dan Z'ye tüm bilgiler22 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nde beklendiği üzere bayram yoğunluğu yok142 izlenme
Satamadığı karpuzları parçalayan üreticiye 17 milyon lira ceza istemi!13 izlenme
Kaz Dağları’ndaki büyük miting iptal edildi98 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı ‘medreselere gidin’ dedi!168 izlenme
Ünlü iş insanı isyan etti: "22 aydır bekliyoruz dayanacak gücümüz kalmadı"17 izlenme
Bursa’da CHP’li adayların afişlerine çirkin saldırı! "Sandıkta herkes cevabını verecek"28 izlenme
Bakan Tekin bu cemaatle yapılan protokolleri savunmuştu: MS hastalığını Allah'ın cezası olarak gören TIP profesörü hangi cemaatin talebesi çıktı?
TÜBİTAK 2023 yılında uzay teknolojilerinde söz sahibi olacaklarını vurguladı.
Tüm uyarlara rağmen şekerde acı fatura: Varlık Fonu’na devredildi ve zarar üstüne zarar etmeye başladı!
‘Bizi nasıl yönettiklerini bu kuyruk gösteriyor’