CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, konuşması çarpıtılarak troller tarafından hedef alındıktan sonra tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı Silivri’deki cezaevinde ziyaret etti.
“Hiç kimse Merdan Yanardağ’dan terörist övücü bir kişilik üretemez. Merdan Yanardağ bir Cumhuriyet çocuğudur” diyen Kılıç, Yanardağ’ın mesajını da okudu.
Yanardağ’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Her şeyden önce desteklerini, dayanışmalarını gösteren dostlarımıza ve demokrasi güçlerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin soylu bir aydın geleneği vardır. İlerici ve devrimci bir gelenektir bu. Karşılıksız kendini topluma, ülkeye ve insanlığa adayan insanların yarattığı bir gelenektir bu. O nedenle aydınlanma, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren gazeteciler, yazarlar, siyasetçiler ve toplum önderleri sık sık cezaevleriyle karşılaşırlar. Türkiye’nin 10 önemli edebiyatçısını saysanız en az 8’i bu ülkenin hapishaneleriyle tanışmıştır ancak bu toplum onları daha sonra yüceltmeyi bilmiştir. Benim başıma gelenler de bunlardan farklı değildir. Burada da demokrasi mücadelesine ve adalet kavgasına devam edeceğim. Hiçbir zorbalık karşısında boyun eğmeyeceğim, girdiğim gibi başım dik çıkacağım. Benden terörist de terörizm övücüsü de çıkmaz. Bu kumpası hazırlayanları utandıracak ve boğacaktır. Ben çağdaş infaz hukukunun nasıl olması gerektiğini, iktidarın çözüm sürecinde siyasi iki yüzlülüğünü anlatmaya devam edeceğim. Bu zaten kamuoyunda da devam eden demokratik bir tartışma konusudur.
Benim tutuklanma nedenim; başta TELE1 olmak üzere bağımsız medyayı bir tür rehin olarak susturmak, toplumun gözünü korkutarak sindirme girişimidir ancak bu girişim başlarılı olamayacaktır. Adil olmayan kara propaganda ve iftiraya dayalı bir seçim ile halk iradesine el koyan iktidara karşı demokrasi güçlerinin birliği ve dayanışması yaşamsal bir öneme sahiptir. Bilindiği gibi iktidarın bütün meşru olmayan yöntemlerine karşı ancak kıl payı denebilecek küçük bir farkla kazanabilmiştir seçimi. Bu durum kararsız bir dengeye ve güçsüzlüğe işaret etmektedir. Ancak iktidara karşı başarılı olmanın koşulu bütün demokratik ve Cumhuriyetçi güçlerin birliğini sağlamak, korumak ve güçlendirmektir. Bu vesileyle başta TELE1 olmak üzere bağımsız medya kuruluşları ile dayanışmayı çok önemli görüyorum. Dostlarımızın, izleyicilerimizin ve yurttaşlarımızın TELE1’i yalnız bırakmayacaklarına ve destek olacaklarına inanıyorum.
Ben iyiyim, herkese selamlar, sevgiler…”
Tele1
Behzat Uygur’dan rekor kıran ‘çay ve şeker’ videosu! 'Görevimiz yüzde 67'52 izlenme
Türk pilottan nefes kesen an! F-16 Fighting Falcon savaş uçağıyla bir balıkçı teknesinin üzerinden çok alçak irtifadan geçti45 izlenme
Libya'da 6 vatandaşımız alıkonuldu! Libya’daki Hafter güçleriyle savaşın eşiğine geldik!178 izlenme
AKP'li Başkanın istifasını davul - zurnayla kutladılar!552 izlenme
Saraydakiler ve diğerleri: Eriyen yalnızca halkın alım gücü19 izlenme
‘Bu halk 650 lira ile yaşar’ dedi milyonluk süper lüks otomobil aldı!55 izlenme
Suriyeli insan kaçakçısı "Altın gibi yol güzergâhı" dedi 100'den fazla kaçak göçmeni Türkiye'ye getirirken böyle paylaştı29 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği o bilgi de yanlış çıktı!71 izlenme
Sahibi FETÖ'den ceza alan şirket İstanbul Adliyesi'nde şube açtı!
Sedat Peker'den, Mehmet Ağar ile ilgili yeni paylaşım! "Kaçak petrol dosyasını açacağım"
Ümit Özdağ: "Beni Öcalan için rehin tutuyorlar"
Üsküdar'daki kaçak kafeyi yıkmak isteyen İBB ekiplerine silah çektiler!