AKP’li Galip Ensarioğlu’nun PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la ilgili açıklamalarını ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın açıklamaları kırpılarak bağlamından koparıldı. Sosyal medyada montaj videolar ile hedef gösterilen Yanardağ, İYİ Partili vekillerin de katıldığı linç kampanyası sonrası tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
Yanardağ hakkındaki soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlanmıştı.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin incelemesi tamamlandı. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Yanardağ’ın tutukluluk halinin ise devamına karar verdi.
Mahkeme Yanardağ’ın tutukluluğunu 11 Ağustos’ta tekrar değerlendirecek. Burada tutuklamaya devam kararı çıkarsa 8 Eylül’de yeni bir değerlendirme daha yapılacak.
Yanardağ hakim karşısına ise 4 Ekim’de çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yanardağ’ın “Terör örgütü propagandası yapma” ve “Suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla 10 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. İddianamede savcılık suçlamaya gerekçe olarak, terörist Duran Kalkan’ın iki farklı açıklamasını gerekçe gösterdi. Terörist Kalkan ile Yanardağ’ın açıklamaları arasında savcılık paralellik kurmaya çalıştı. Trollerin yaptığı paylaşımların toplumda ‘infial’ yarattığını ileri süren savcılık, montaj ve kırpılmış videoları da delil olarak iddianamede sundu.
Tele1
Vatandaşın borcu taştı bankaların kasası doldu22 izlenme
'Milletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak' dediler, sadece 1 yılda 2 köprü için milletin cebinden 2 milyar 685 milyon TL çıktı !318 izlenme
Son Ankara anketi: Yavaş önde, İYİ Parti adayının oyu şaşırttı44 izlenme
Sigaraya zam!40 izlenme
Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak Suriyeliler bakın nerede yakalandı?44 izlenme
“Esnafı EYT kapsamına almamak için ...”47 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Mülakat sonuçları yanlışlıkla açıklandı"41 izlenme
Tarikat liderinin mezarının açılacağını duyan Süleymancılar, Karacaahmet Mezarlığı'a akın ettiler24 izlenme
Dönemin valisi şimdinin şüphelisi! "Açıklamamız dışındaki bilgilere itibar etmeyin" demiş
İPA Başkanı Buğra Gökçe: "Geçim sıkıntısı çekiyorum"
‘Gezi’nin Vali'si avukat oldu: Yıldönümünde duyurdu
Kayseri’de 5 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Suriyeli sığınmacının görüntüsü ortaya çıktı!