Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen sözleri nedeniyle; kanala, 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.
RTÜK'ün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kararın detaylarını kamuoyuna duyurarak kurumun uygulamasına tepki gösterdi.
Taşçı, "RTÜK, Merdan Yanardağ’ın yayını nedeniyle Tele 1’in 7 gün kapatılmasına yüzde 5 para cezasına karar verdi! Gerekçe “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik.” Ekran karartması için bu madde özel olarak seçildi. 'Terörü övmekten' de 5 kez program durdurma, yüzde 5 para cezasına hükmedildi!" ifadelerini kullandı.
Merdan Yanardağ, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun çözüm süreci ve Abdullah Öcalan hakkında sözlerini değerlendirmiş ve yayına ait görüntülerin montajlanmasının ardından Tele1 Yayın Yönetmeni tutuklanmıştı. Merdan Yanardağ'ın avukatı Bilgitay Durna, Gerçek Gündem TV'de katıldığı yayında; çıplak gözle yaptığı incelemesine göre 10 dakikalık konuşmanın 4 ayrı yerinden parçalar toplanarak ortaya farklı konuşma çıkarıldığını ve konuşmanın bağlamının değiştirilerek tutuklamaya gerekçe gösterildiğini açıklamıştı.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
İsyanın sembolü beyaz çarşaf! Yangın faciasına sessiz protesto hızla yayılıyor21 izlenme
Hazine'den alıp depremzedelere bağışlamışlar33 izlenme
İki gün önce atanan Katar Büyükelçisi AKP'li Tevfik Göksu'nun kardeşi çıktı!139 izlenme
Kurucularından biri Erdoğan’ın arkadaşı… İşte Ensar’ı ‘büyüten’ AKP’li isimler250 izlenme
Muğla’da ekmeğe ve simite zam!32 izlenme
Merkez Bankası’nın faiz kararı dış basında: ‘Türkiye bilinmeyen sularda’37 izlenme
Oruçluyken Baş Ağrısını Önlemek İçin Ne Yapmak Gerekir?24 izlenme
Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama9 izlenme