TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın 20 Haziran tarihli 4 Soru 4 Yanıt programında AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerinin yeni bir açılım sürecinin başlayabileceği anlamına geldiğini söylediği sözleri sosyal medyada kurgu bir video ile çarpıtılarak dolaşıma sokulmasının ardından başlatılan soruşturmada tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor.
Mahir Baş’ın sunduğu Haber 13 programına katılan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Merdan Yanardağ’a yaptığı ziyaretin ardından Yanardağ’ın mesajını aktardı.
Kayıhan Pala’nın aktardığına göre Merdan Yanardağ, siyasi olarak üç gerekçeyle tutuklandığını fakat hiçbirinin bir işe yaramayacağını düşünüyor.
“TOPLUM DİMDİK AYAKTA DURACAK”
CHP’li Pala, Yanardağ’ın görüşlerini şu ifadelerle aktardı:
“Bu meselenin aslında üç önemli etkisi üzerinden kurgulandığını düşünüyor sayın Yanardağ. İlk olarak söylemeye çalıştığı şey kendisine isnat edilen suçun ve kendi tutukluluk halinin muhalefet bloğunu parçalamaya dönük bir etkisinin olduğunun öngörüldüğünü, ikinci olarak bağımsız medyanın susturulmaya çalışıldığını ve üçüncü olarak da korku iklimine devam ederek toplumun baskılandığını, toplumun tepki vermesinin önüne geçmek için bir uğraş içinde olunduğunu düşündüğünü söyledi sayın Yanardağ. Bunları söyledikten sonra bunların hiçbirinin işe yaramayacağını, hem kendisinin hem de toplumun baskı iklimine karşı çok dik bir şekilde ayakta duracağını da sözlerine ekledi.
Tele1
Eski RTÜK üyesi Bildirici: RTÜK siyasi iktidarın bir arka bahçesidir87 izlenme
Uğur Dündar, Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara Emniyeti'ndeki skandal olayını anlattı: Böyle sahne İtalyan mafya filmlerinde bile olamaz"57 izlenme
Esenyurt Belediyesi’nden örnek yardım92 izlenme
Bilal Erdoğan babasına övgüler dizip TÜSİAD'ı hedef aldı: "Tayyip Erdoğan'ın kıymetini... Ne oldu, biriktirdiğiniz paralar nereye gitti?"26 izlenme
İletişim Başkanlığı 83 milyonun kişisel verilerine ulaşabilecek!116 izlenme
Sinan Ateş suikastında yeni gelişme: Doğukan Çep’in ifadesi ortaya çıktı121 izlenme
Saray’a yakın şirket İstanbul’da bir ihale daha aldı: 323 milyonluk sözleşme imzalandı!43 izlenme
Emeklilikte milyonları isyan ettirecek değişiklik36 izlenme