Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Direnişi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dair gerekçeli kararını açıkladı.
Kararında "hakkaniyete uygun yargılanma hakkından" doğan güvencelere uyulmadığına hükmeden AYM, kararın bir örneğinin yeniden yargılama için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararında Gezi olaylarında yaşanan şiddet olayları ile Tayfun Kahraman'ın eylemleri arasında illiyet bağı kurulmadağı sürece olaylardan Kahraman'ın doğrudan sorumlu tutulamayacağına işaret etti.
Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman da gerekçeli kararın ardından paylaşımda bulundu. Kahraman, "Bu kararın uygulanmasına ilişkin herhangi bir endişemiz yok" ifadelerini kullandı.
Kahraman'ın paylaşımı şöyle:
"Bildiğiniz gibi eşim @tayfun_kahraman 42 aydır cezaevinde.
Anayasa Mahkemesi, 31 Temmuz 2025’te adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar vermişti, bizler de sizler gibi kararın yazılmasını ve yayınlanmasını bekliyorduk.
Bugün Resmi Gazete’de kararın yayınlanmasıyla birlikte, yaşadığımız ve aylardır anlattığımız haksızlığın Anayasa Mahkemesi tarafından duyulduğunu, tüm hukuki süreci derinlemesine ele alan bir çerçevede konunun ele alındığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Bu kararın uygulanmasına ilişkin herhangi bir endişemiz yok.
Umudumuzu paylaşan ve büyüten tüm dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.
Sürecin sağlıklı biçimde tamamlanmasını ve Tayfun’un bir an önce bizlere, dostlarına, mesleğine, öğrencilerine dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz."
TELE1
TRT 'Türk mühendisler geliştirdi' demişti: 'Robogenç' Çin malı çıktı24 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'okumadım' dediği Sayıştay raporunda bakın neler var !136 izlenme
TRT YouTube'un 'Erdoğan' sınavı: Yorumları nasıl saklayacaklarını şaşırdılar!63 izlenme
Seçil Erzan ve Fatih Terim arasındaki mesajlaşmalar ortaya çıktı69 izlenme
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP'liler kavga çıkardı, yumruklar havada uçuştu!151 izlenme
Çukurova Havalimanı’nın bir türlü açılamamasının sorumlusu bulundu: İş yavaşlatma teşebbüsü!73 izlenme
Alkol ve sigaraya zam geldi55 izlenme
AKP'li isimler 23 Nisan şarkısından rahatsız oldu!48 izlenme