Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 92. hesap dönemine ait 2023 bilançosu Resmi Gazete'de yayımlandı. TCMB, 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıkladı. Bu dudak uçuklatan zararın, Kısa ve Kısa Vadeli Döviz Borçları (KKM) ödemelerinden kaynaklandığı belirtildi. Banka, 2022 yılında ise 72 milyar TL kâr açıklamıştı.
Merkez Bankası'nın açıkladığı bilançoya göre, realize edilen zararın 818,2 milyar TL olduğu ifade edildi. Henüz realize edilmemiş "diğer" kalemler toplamı ise 817,8 milyar TL olarak belirlendi. Bu iki kalem, taşınan açık döviz pozisyonları ve KKM kur farkı ödemelerinden kaynaklanıyor.
Olağan Genel Kurul toplantısı ise 30 Nisan'da Ankara'da gerçekleşecek. Genel kurulda 2023 yılına ait bilanço, kâr ve zarar hesabının onaylanması gündemde yer alacak. Ancak, TCMB'nin KKM kaynaklı oluşan belirgin zarar nedeniyle 2023 dönemine ilişkin Hazine'ye kâr payı aktarımı yapmayacağı açıklandı.
Bilim Kurulu üyesi yeni vaka sayısındaki iki günlük artışın nedenini açıkladı!247 izlenme
128 milyar dolar skandalından sonra 108 milyar dolar skandalı! Merkez Bankası'nın dolarları nereye harcadığı ortaya çıktı53 izlenme
Erdoğan'dan flaş 'faiz' itirafı!48 izlenme
AFAD yetkilisi: "Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk"17 izlenme
Akaryakıt fiyatlarına zam geldi!358 izlenme
AKP’li yurttaştan Erdoğan’a tepki 'Seçtiklerimizi görevden aldı, bu yüzden oyum Ekrem İmamoğlu'na !'725 izlenme
MHP'liler Afrin'e destek vermek isteyince ortaya çıktı: Hepsi vergi borçlusu...415 izlenme
CHP'li Aykut Erdoğdu: "Enflasyon düşüyorsa fatura zamları da geri alınsın!"116 izlenme