Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Anonim Şirketi esas mukavelesinde değişiklik yapılmasına ilişkin cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.
Değişikliğin 12’nci maddesinde "Esas mukavelenin 29’uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘ve meslekleri ile ilgili olarak en az on yıl çalışmış’ ibaresi, ‘başkanın (guvernör) önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile’ ibaresi ve aynı fkra nın üçüncü maddesi yürürlükten kaldırıldı."
Kararla, herhangi bir üniversite mezunu, mesleki yeterliliği olmadan Merkez Başkanı başkan yardımcısı olarak atanabilecek.
Değişiklik yapılan 29. madde
29. Madde: "Başkana (Guvernör) yardımcı olmak üzere dört Başkan (Guvernör) Yardımcısı atanır. Başkan (Guvernör) Yardımcıları hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık, finans, mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ile istatistik alanlarından birinde veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde lisans veya lisansüstü öğrenim görmüş, yeterli bilgi ve 12 deneyime sahip ve meslekleri ile ilgili olarak en az on yıl çalışmış kişiler arasından Başkanın (Guvernör) önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile atanırlar. Başkan (Guvernör) Yardımcıları bu sürenin sonunda yeniden atanabilirler. Başkan (Guvernör) Yardımcıları hakkında da Banka Kanununun 27’nci maddesinin birinci fıkrası ve 28’inci maddesinin ikinci fıkrası uygulanır."
Akkuyu'da alım garantisi dolar üzerinden hesaplanacak: Yeni kara delik nükleer santral olur!88 izlenme
TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı: 12 hedef imha edildi27 izlenme
Emine Erdoğan'ın 'Çarpıtıldı !' dediği '90 Yıllık Enkazı Kaldırdık ' sözleri !804 izlenme
Hafize Gaye Erkan için 'yan gel yat Osman' dönemi bitti20 izlenme
On binlerce kişinin emekliliği riske girdi! Düzeltme yapmak için son tarih Ekim sonu25 izlenme
Seçim ayında İsrail rekoru26 izlenme
Petshoplar 'Kasaplar Odası'na bağlandı, başkan kararı böyle açıkladı: Bunlar da hayvan kısmına girdiği için birleştirildi42 izlenme
Gündeme '18 kilo altınım var' diyerek düştüğü Kobra Murat gerçek servetini sıraladı25 izlenme
AKP'nin '15 Ağustos' aldatmacası: Yeni icraların kapısı açıldı
Mansur Yavaş: "Gökçek ve ailesi yargılanmadıkça kimse adaletten bahsetmesin"
İnan Güney ve 45 kişi adliyeye sevk edildi! Bugün bir kişi daha gözaltına alındı
Özgür Özel açıkladı: "Eşimi, kızımı da tehdit ediyorlar"