Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki yüksek kira fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirtti. Erkan, İstanbul'da kiraların Manhattan'dan daha pahalı olduğunu ifade ederek, "İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi.
Erkan'ın sözleri, Türkiye genelinde özellikle büyükşehirlerdeki konut kira fiyatlarının artışı ve bu durumun vatandaşlar üzerindeki etkileri konusundaki genel bir endişeyi yansıtıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde, yüksek kira fiyatları, gelir seviyesi düşük olan bireylerin geçimini zorlaştırabilir.
Erkan, kira sorununun çözümü için arz eksikliği ve ucuz finansmanın yanı sıra sosyal konut arzının artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin özgünlüğüne dikkat çekerek kiralardaki artışın özel bir durum olduğunu belirtti.
Kira sorununun çözümü için sosyal konut politikalarının güçlendirilmesi, arzın artırılması, kentsel dönüşüm projelerinin etkin bir şekilde yürütülmesi gibi adımların atılması önemlidir. Bu tür çözümler, vatandaşların daha uygun fiyatlı konutlara erişimini sağlayabilir.
İngiliz gazete TL’yle böyle dalga geçti: "Düştükçe düşüyor"57 izlenme
Komisyonda 'Umut Hakkı' gündemi: MHP 'uzlaştık' dedi, CHP 'şerh' düştü35 izlenme
Yurttaş ‘takip’te37 izlenme
SBK dosyasında önemli gelişme: ABD’den Korkmaz’ın ortağına hapis cezası62 izlenme
Dün tahliye edilen Arif Kocabıyık tutuklandı30 izlenme
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?49 izlenme
Erdoğan 21 aydır çıkaramadı271 izlenme
Umudumuzu da akıl sağlığımızı da kaybettik84 izlenme
Özel'den Lozan tepkisi! "Öcalan'ın parafı varsa Erdoğan ve Bahçeli'nin tuğrası var"
TikTok şeyhini krallar gibi ağırlayan iş adamı ortaya çıktı! İşte o lüksün kaynağı
Türkiye'nin konuştuğu katil Semih Çelik'in odasında dikkat çeken 'Kukla' detayı!
Kızılay başkanının kızı Fatma Zehra Kınık'ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı