Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) nisan ayına ilişkin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 350 baz puan artırarak yüzde 46 seviyesine çıkarmasının ardından gözler dövizdeki hareketliliğe çevrildi.
Toplantının ardından yapılan açıklamada, politika faizi yüzde 42,5’ten yüzde 46’ya çıkarıldı. Gecelik borç verme faizi ise yüzde 46’dan yüzde 49’a çıkarıldı. Gecelik borçlanma faizi de yüzde 41’den yüzde 44,5’e yükseltildi.

Faiz artırma kararının ardından döviz kurlarında hareketlilik yaşanmadı. An itibarıyla dolar/TL 38,08’den işlem görüyor.
Euro/TL paritesi ise 43,54’ten işlem görüyor.
Merkez Bankası’nın açıkladığı metinde, faiz artırma kararına gerekçe olarak, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarının sağlanması hedefleri gösterildi.
Söz konusu kararın döviz piyasasında istikrarı sağlamak açısından önemli olduğu vurgusunda yapıldı.
Gerçek Gündem
Cemal Enginyurt CHP’ye operasyonlara ateş püskürdü: "İktidar bu şekilde koltuğunu koruyamaz. İktidar, bu şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar da veremez"12 izlenme
Herkes Konuşur, AKP Yapar ! Davutoğlu 'Kadına şiddet insanlık ayıbı'328 izlenme
Cumhur İttifakı'nda çatlak yaratan anket!84 izlenme
Türkiye, 47 yıl sonra facia listesinde! Dünya unuttu, biz yeniden hatırlattık22 izlenme
Irak’tan Türkiye’ye NOTA!224 izlenme
Pişkin taksici hastaneye giden müşterileri yarı yolda bıraktı35 izlenme
6 ilde İBB operasyonu! İETT Genel Müdürü dahil çok sayıda gözaltı51 izlenme
Hani 'Yerli ve Milli'ydiniz? Çiftçinin bankası Ziraat'in parası bakın nereye gidiyor!340 izlenme