Merkez Bankası’nın 818.2 milyar lira zararla kapattığı 2023 yılı hesapları Olağan Genel Kurul toplantısında görüşüldü. Devasa zarara yol açan faaliyetlerin ve denetim raporlarının jet hızıyla onaylandığı toplantıda TCMB Banka Meclisi ile denetleme kurulu üyeliklerine seçimler yapıldı.
AKP'Lİ ADAY ADAYI SEÇİLDİ
Seçimlerin sonucunda 20142016 döneminde Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık Müsteşarı olarak 2 yıl birlikte çalıştığı Kemal Madenoğlu Banka Meclisi üyeliğine seçildi.
2015 yılında AKP’nin İstanbul milletvekilli olmak için üniversitedeki görevinden istifa edip aday adaylığını açıklayan, geçtiğimiz mart ayında yapılan yerel seçimlerde de AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Prof. Metin Toprak da TCMB Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi. Metin Toprak daha önce de Haliç Üniversitesi, İstanbul Zaim Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, ÖSYM, Rekabet Kurumu, YÖK, BDDK ve THK’nda üst düzey görevlerde bulunmuştu.
Banka Meclisi üyeleri 3 yıllığına, Denetleme Kurulu üyeleri de 2 yıllığına seçiliyor. Bu üyelerin de içinde bulunduğu üst yönetime 2023 yılında 36 milyon lira para dağıtıldı.
818.2 MİLYARLIK ZARAR FAALİYETİMİZİ ETKİLEMEZ
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, hissedarların zararla ilgili konuşmaları üzerine, merkez bankalarının kar amaçlı çalışmadığını söyledi. Dünyada da bazı merkez bankalarının zarar ettiğini belirten Karahan, 818.2 milyar liralık zararın uyguladıkları politikaların bir sonucu olduğunu, faaliyetlerini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.
Sözcü
Hatay'daki orman yangını: 95 hektar alan küle döndü37 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı İran’dan bakın ne ithal edecek!84 izlenme
TÜGVA'ya bir kıyak daha!127 izlenme
Saray harcamaları için para yetmiyor: Bağışlarınızı bekliyor!91 izlenme
Almanya’dan Türkiye’ye gezmeye gelen gurbetçi gıda fiyatlarını görünce şok oldu: ‘Bir midye dolma 20 lira olur mu ya!’36 izlenme
200 lirayı pula çevirdiler12 izlenme
Başkanlık sisteminden sonra simit 6, çay 2 kat zamlandı36 izlenme
Ankara’da eylem: Bakkallar ekmek satmıyor!198 izlenme
İşgal yaş sebze meyve ihracatçısını da vurdu
Edirneli esnaf 'İşte 2022 Türkiye'si. Vatandaş ikinci el ayakkabıyı bile alamıyor!'
Bakan Koca'dan itiraf! 9.8 TL'lik test kitleri 32 TL'ye alınmış!
Barınamayan öğrencileri hedef alan Erdoğan'a Akşener'den jet yanıt! "Sayın Erdoğan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz…"