Aydın’ın yakından tanıdığı MHP eski Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu, gelini ve torunları Malta vatandaşlığına geçti. Yüz binlerce Euro ödeyerek Malta vatandaşlığına geçenlerin listesi Malta Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazetede yayımlandı. Aralarında çok sayıda iş insanın da olduğu listenin en dikkat çeken isimlerinden biri de Kumcuoğlu ailesi oldu.
Devlet Bahçeli’nin çalışma ekibindeydi
MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu’nda da yer alan Ertuğrul Kumcuoğlu’nun çocuklarının Malta vatandaşlığına geçmesi MHP camiasında da şaşkınlık yarattı. Malta Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazetede yer alan ve vatandaşlık verildiği duyurulan isimlerin arasında Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu Ümit Ertuğ Kumcuoğlu ve gelini Ayça Eren Kumcuoğlu yer aldı. Malta Cumhuriyeti tarafından yayımlanan listede yer alan diğer Kumcuoğlu soy isimli kişilerin de Ertuğrul Kumcuoğlu’nun torunları olduğu düşünülüyor.
MHP Aydın eski Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu’nun oğlu ve gelinin Malta vatandaşı olmasını nasıl değerlendireceği ise merak konusu oldu.
Servet ödeyerek Malta vatandaşı olmuşlar
Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu'na geri almamak koşuluyla 650 bin Euro tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabiliyor.
Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için 25 bin Euro (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – 50 bin Euro (18 26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli ödüyor. Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra en az 350 bin Euro değerindeki bir taşınmaz mülk sahibi ya da yıllık kira değeri en az 16 bin Euro olan bir dairede oturabilecek durumda olma koşulunun sağlanması gerekiyor. Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta'da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli 150 bin Euro tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunuyor.
https://www.haberaydin.com/haber/3448106/mhplikumcuoglununcocuklarimaltavatandasliginagecti#
Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin ifadelerinde adı geçen Aliye Uzun silahlı saldırıya uğradı60 izlenme
Özgür Özel sordu, Bakan Tunç bu yanıtı verdi15 izlenme
23 yılda en çok işçiler kaybetti30 izlenme
Ayşe Ateş'ten MHP'li yöneticiye 2 soru: "Tolgahan Demirbaş kimdir ki MHP’yi zan altında bıraksın?"33 izlenme
Türkiye'nin Nabzı anketinde Erdoğan’a şok! Bir ayda büyük düşüş!56 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 267.064'e, can kaybı da 6.284'e yükseldi!93 izlenme
AKP'li belediyeden 300 bin liraya 'saltanat kayığı'85 izlenme
‘Güllü’ soruşturmasında ev hapsindeki Sultan Nur Ulu’nun yanına tek bir isim gidiyor26 izlenme
Çapa Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan skandal yazı: Hakkını arayan personele ‘uyarı’ adı altında tehdit!
Sağlık Bakanı açıkladı: 55.149 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.323.596'ya, can kaybı da 36.267’ye yükseldi!
Asansörde tecavüz girişiminde bulunan sapığın ifadesi ortaya çıktı!
Tekirdağ’dan Çanakkale’ye sıçrayan yangın durdurulamıyor! Otoyol ulaşıma kapatıldı