Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırıda öldürülmesi sonrası başlatılan soruşturma sürüyor. Gazeteci Alican Uludağ’ın haberine göre gözaltına alınan 5 kişinin arasında MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yönetiminde yer alan Ufuk Köktürk de bulunuyor.
Uludağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Köktürk’ün yönetim kurulundaki görevinin bilinmediğini belirterek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Cinayette Ülkü Ocakları/MHP bağlantısı ilk kez tespit edildi. Bu kapsamda eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi. M.Y. adlı şüpheli ise aranıyor. Ufuk Köktürk’ün adı “MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu” listesinde geçiyor. Ancak yönetimdeki görevine ilişkin ayrıntılı bilgi yok. Köktürk’ün olaydaki rolüne ilişkin de henüz teyitli bilgi bulunmuyor. Olay, MHP teşkilatı içinde başka yöneticilere uzanır mı, şimdilik bilinmiyor.”


İNTERNET SİTESİNDEN ADI SİLİNDİ
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasındaki yeni gelişmeler sonrası çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Daha önce MHP İstanbul İl Başkanlğı’nın internet sitesinde adı geçen Köktürk’ün adının yönetim kurulu listesinden çıkarıldığı görüldü. Köktürk’ün adının silinmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.
KÖKTÜRK’ÜN ADI HANGİ ŞARTLARDA SİLİNEBİLİR
Siyasi partilerle ilgili mevcut düzenlemelere göre MHP’li Ufuk Köktürk’ün adı yönetim kurulu listesinden belirli koşullar altında silinebilir.. Ufuk Köktürk’ün adının silinebilmesi için öncelikle yönetim kurulundan istifa etmesi gerekiyor. Ancak böyle bir istifanın gelip gelmediği belirsizliğini koruyor. İkinci ihtimal ise partiden ihraç edilmesi ancak böyle bir bilgi de henüz gelmedi. Üçüncü ihtimal ise bir sonraki genel kurulunda ortaya çıkacak yönetim kurulunda yer almaması. Ancak bu durum da henüz gelmedi. Bir başka deyişle bir kişinin adının sadece internet sitesinden silinmesi yönetim kurulundan çıktığı anlamına gelmiyor.





Yeniçağ
571 yıllık Fener Rum Okulu boşaltılıyor! Fatih’in fermanıyla açılmıştı, şimdi yıkılma tehlikesinde26 izlenme
Resmi Gazeteyle aranan memur AKP’li çıktı! Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 6 milyon 842 bin lira zarar uğratmıştı125 izlenme
Emekliye hergün müjde üstüne müjde veren havuz medyası, şimdi de emekliyi tatile çıkarıyor !130 izlenme
"Gardırop Atatürkçüleri" nasıl ortaya çıktı70 izlenme
Karamollaoğlu’ndan çok konuşulacak ittifak açıklaması 'Bu millet, 20 tane değil, 120 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin!'500 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine dikkat çeken uyarı29 izlenme
Ruslardan Kahramanmaraş depremi için şok iddia: İki gün önce tespit edildi53 izlenme
Wall Street Journal’dan Türk Lirası’nın değer kaybı ile ilgili çarpıcı yorum! "Güveni sarstı, seçmen kaçıyor"40 izlenme
TCDD hızı otomatik olarak kesen ATS sistemi satın alıyor!
Yola çıkacaklar dikkat! Bu tünel ve köprülerden geçmek parayla!
İsmail Saymaz'dan flaş Sinan Ateş açıklaması: "Sinan Ateş'in adresini temin eden komiser ve 3 Ülkü Ocağı yöneticisi serbest bırakıldı"
İktidar Somali’ye yardımda 1 numara