Orta Doğu haberleriyle öne çıkan Londra merkezli Middle East Eye sitesi, İstanbul'un kötü şöhretli trafiğinin benzine gelen zamlar sonrasında azaldığını, birçok araç sahibinin artık toplu taşımayı tercih ettiğini yazdı.
İstanbul'un geçen yıl dünyada trafiğin en yoğun olduğu 10. şehir olduğu belirtilen haberde, geçen ay sonuna kadar özellikle işe gidişgeliş saatlerinde trafik yoğunluğunun yüzde 80'e ulaştığına ancak son haftalarda bu durumun değiştiğine dikkat çekildi.
Haberde, son benzin zamlarıyla trafik yoğunluğunun geçen hafta en yüksek olduğu saatlerde bile yüzde 55'e düştüğü kaydedildi.
MİLYONLARCA KİŞİ TOPLU TAŞIMAYI TERCİH ETTİ
Habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma verileri, ocak ayının ilk haftasında metro kullananların sayısının 700 bin artışla 14 milyonu geçtiğini ortaya koydu.
Aynı süreçte otobüs ve metrobüs kullananların sayısındaki artış da dikkat çekti. Sadece ocak ayının ilk haftasında, aralık ayının toplamına göre 13 milyon daha fazla kişi otobüs ve metrobüs kullandı.
Middle East Eye'a konuşan Murat isimli bir mühendis, artık yakın mesafelere gitmek için arabasını kullanmadığını belirterek “Bu zamlardan sonra toplu taşıma daha ucuz” dedi.
Bazı taksiciler de, taksiye binenlerin sayısında önemli bir düşüş olduğunu söyledi.
Benzin fiyatlarına yapılan zamların Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve küresel petrol fiyatlarındaki artışın bir sonucu olduğu kaydedilen haberde, sadece geçen ay benzin fiyatlarındaki artışın yüzde 30'u bulduğu hatırlatıldı.
Sözcü
Burası Sultanahmet Meydanı! Siz hiç Türk görüyor musunuz?52 izlenme
Geçen sene "terörist" ilan edilen patatesçilere bu yıl ne oldu?52 izlenme
Şentop'un oğlu sınavı kazanamadı, ilan şartları değiştirildi!35 izlenme
Tarikat mensubu olduğu iddia edilen grup TKP'lilere saldırdı!63 izlenme
20 ilde çarpıcı tablo: Emekli intikamını seyyanen aldı, 20 emekli kentinin sadece 2'sini AKP kazandı20 izlenme
Çin'de sel riski nedeniyle kırmızı alarm verildi27 izlenme
Devlet Malzeme Ofisi Mercedes'in 10 milyon liralık lüks aracı için ihaleye çıktı! Kime alınıyor acaba?30 izlenme
Akit logonun sağına Sivas tahliyesini almış soluna Çalık’ı8 izlenme
Kolonların kesilen site için takipsizlik veren savcıya soruşturma!
İktidarda kalmak için tüm tuşlara bastı: Saray topyekûn saldırıya geçti
Türkiye nitelikli işsizlikte Avrupa birincisi! Üniversite mezunu işsiz sayısı çığ gibi büyüyor
Türk ambalaj devi iflasın pençesinde: 40 yıllık firmada çalışanların işsiz kalması an meselesi