Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, AKP’li Fatma Şahin idaresindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gastronomi Festivali için ödediği para ortaya çıktı. 11 Ağustos’ta ihalesi düzenlenen festival, 1624 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.
4,5 MİLYON TL HARCANDI
Belediyenin 7 milyon 178 bin 794 TL’lik maliyet hesabı çıkardığı festivalin ihalesi, 4 milyon 557 bin TL’yle sonuçlandı. Belediye ile “Ankatur Organizasyon” isimli şirket arasında 8 Eylül’de sözleşme imzalandı.
KONUKLARA ÖZEL HEDİYELER HAZIRLANDI
Festival için İstanbul Boğazı'nda tanıtım yapan belediye, etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından katılacak konukların uçak biletlerini karşılayacak. Konuklar üç ila beş yıldızlı otellerde konaklayacak. Festival için altı tane sosyal medya tanıtım filmi çektirilecek. Festivale yönelik ihale dosyasından edinilen bilgiye göre, belediye konuklar için özel hediyeler de hazırladı. Festivale katılan sanatçılara yöresel kumaştan kravat, şal ve fular diktirildi. Konuklara birinci sınıf restoranlarda yöresel kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yedirilecek.
(Gaziantep Belediyesi geçen yıl da Uluslararası Gurme Festivali düzenlemişti.)
Harcanan paraya, Şahinbey Belediyesi Meclisi'nin CHP'li üyesi Hasan Şencan'dan tepki geldi.
Kentin arka mahallelerindeki öğrencilerin yol ve ulaşım olmadığı için okullarına kilometrelerce yürüyerek ulaşabildiğine dikkat çeken Şencan, şunları söyledi:
“Gaziantep’te yaşamak artık, ‘Survivor gibi’ oldu. Yurttaşlar akşam eve sağ salim ulaşınca şükür ediyor. Çocuklarımızın zorlu yollardan geçip okula gitmeleri gerçekten Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışmıyor. Fatma Hanım’ın bir an önce hayal dünyasından çıkıp, gerçek hayat ile yüzleşmesi gerekiyor. Zengin çocuklarının yolu altın varaklı, yoksul çocukların yolu dağ yolu olmuş. Bu düzen bir gün bitecek, bekliyoruz.”
Yeniçağ
TRT yine dış yapımlara çalışmış! Tam 1 Milyar TL ödenmiş!113 izlenme
Sağlık durumu kötüye giden Mahir Polat hakkında tahliye talebi!31 izlenme
MHP’den CHP’ye geçen belediyenin borcu 1.5 milyar TL40 izlenme
Lahmacunda bol acılı fatura22 izlenme
Yavuz Bingöl 'yandaşlıkta' yeni bir çığır açtı! 'Bence yandaşlık kötü bir şey değil'124 izlenme
Akaryakıta üç zam birden! Tarih belli oldu47 izlenme
17 yaşındaki gencin ölümüne neden olmuştu: Fatma Zehra Kınık, aileye para teklif etti45 izlenme
Albayrak ile Soylu telefonda nasıl kavga etti?1935 izlenme
AKP'nin önde gelen isminden İmamoğlu itirafı geldi
Rektör 19 Mayıs töreni yerine pikniğe gitti, kampüste ÖSO ve Irak bayraklarıyla halay çekildi!
Elazığ'dan enkaz ve kurtarma görüntüleri gelmeye başladı
Kayıp Rojin’i arama çalışmaları 7’nci gününde! Telefonu kriminale gönderildi