Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Tekin konu hakkında yaptığı açıklamada, "Okullarımızda tamamı yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu okullarımız var tabii ki. Onlar bizim milletlerarası dediğimiz okullarımız. Şu anda orada yaklaşık 23 bin Suriyeli vatandaş sadece yabancıların okuduğu, statüsü öyle, özel milletlerarası okul. Bu okullar tamamen yabancı öğrencilerimizi alıyorlar. Suriyeli öğrenciler için söyleyeyim. O kategoride değerlendiriyorlar" dedi.
Türkiye'deki Suriyeli öğrencilerle ilgili kamuoyunda yanlış bilgilerin dolaştığını belirten Bakan Tekin, "Kamuoyun bazen yanlış bilgiler de intikal ediyor. Türkiye'de 977 bin yabancı öğrenci var, 790 bini Suriyeli öğrenci" dedi.
Yeniçağ
Darphane açıklama yaptı "1 liranın maliyeti 3 lira değil" dedi ama gerçek maliyeti de açıklayamadı!34 izlenme
Togg'a binen gencin "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevap şaşkınlık yarattı: "Araba babamın, babam cami hocası"32 izlenme
Hoyratlık aranıyorsa dosyalar elinizin altında27 izlenme
Tarihi fiyasko: 5 milyon kişinin başvurduğu projede 2 yıldır çivi çakılmamış17 izlenme
Türkiye vergi takozunda OECD birincisi oldu!43 izlenme
Kesilen para yetmedi! İller Bankası CHP’li belediyeden para istedi!108 izlenme
Güllü'nün kızı tutuklandıktan sonra cezaevine böyle götürüldü71 izlenme
İstanbul'da lodos can aldı: 4 kişi hayatını kaybetti37 izlenme