
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşanan olayda, oğluna okul pantolonu alamadığı için bunalıma giren İsmail Devrim (45) kendisini banyoda iple asarak yaşamına son vermişti. Türkiye gündemine oturan olay sonrasında Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan’dan açıklama geldi.
Çocuğuna pantolan alamayan İsmail Devrim hayatına son vermişti.
Okutan, pantolon talebi olduğunu ancak derse alınmama gibi bir durum olmadığını söyledi.
Okutan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir. Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi.”
VALİLİK ‘PSİKOLOJİK’ DEMİŞTİ
Kocaeli Valiliği konuyla ilgili açıklamada ise “pantolan istendi” iddialarının gerçek olmadığını savunmuştu. Kocaeli Valiliği’nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı; “21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı belirtilen linklerde internet haberi olarak yapılmıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/milliegitimdenintiharaciklamasiailegururunayediremedi2640323/
Patates fiyatlarına dudak uçuklatan zam!40 izlenme
TUSİAD başkanı bombaladı: Ekonomik tabloyu tek kelimeyle özetledi!42 izlenme
İzmir'de elektrik akım faciası davasında karar açıklandı30 izlenme
Seçil Erzan'ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıkmıştı, detayları belli oldu37 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı soruşturmanın ayrıntılarını açıkladı: "Villalarla ilgili tek soru sorulmadı!"32 izlenme
İmamoğlu ‘Kentsel Gelişim Çözümleri’ni açıkladı78 izlenme
AKP'li belediye başkanının Turkcell'in başında olduğu ortaya çıktı!78 izlenme
Mahfi Eğilmez 2025 yılı için enflasyon tahminini açıkladı33 izlenme
AKP'li ismin oğlu ve 2 arkadaşı tecavüz etmişti: 12 yaşındaki kızın tüyler ürperten ifadesi ortaya çıktı!
Sözde şeyh Türkçe isimlere karşı çıktı, ailelere skandal sözler söyledi! 'Çocuğunu tarikata ver, rahat et. Annesi mini etek giyen çocuklar...'
İran'dan dikkat çeken hamle: Hürmüz Boğazı kapatıldı
Yurt ücretlerine yüzde 300 zam yapıldı