Şube Müdürü yirmi yıllık eğitim emekçisine “Ramazan’da çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikâyet var” diye konuştu.
Bunun siber zorbalık tanımına girdiğini belirten Eğitim Sen 3 No’lu Şube, olayı sosyal medyadan duyurarak, “Ramazan ayı dahi olsa bir öğretmen online aldığı eğitim esnasında çay içtiği gerekçesiyle uyarılamaz. Bu uyarı siber zorbalık ve siber mobbingdir” dedi.
Eğitim Sen 3 No’lu Şube’nin Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, bir şikâyet durumunda usulüne uygun davranılması gerektiğini ancak yöneticilerin mahalle baskısı yaratarak özel yaşamlara çeki düzen verme amacıyla hareket ettiği belirtildi.
KAMERALI YAYINLAR FİŞLEMEYE YOL AÇIYOR
Bu olayın canlı derslerde kameralı yayınların kayıt altına alınmasının eğitimcilerin fişlenmesi gibi sonuçlar doğuracağı yönündeki kaygıların haklılığını da açığa çıkardığını belirten sendika, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen şikâyet eden kişiyi (varsa eğer) uyarmak ve özel hayata müdahale edilmesine engel olmaktır” dedi.
Eğitim Sen 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi. (Sendika63)
http://www.krttv.com.tr/egitim/milliegitimdenogretmenetelefonramazandacayictiginizh35909.html
Emekli 3.600 lira zamma mahkum14 izlenme
‘Risk grubundaki 10 hastadan 9’u grip aşısına ulaşamayacak’70 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği Mersin'deki 'kokain' operasyonlarında MHP Akdeniz İlçe Yöneticisi'nin tutuklandığı ortaya çıktı!57 izlenme
Karantinaya alınan bölgeler artıyor!54 izlenme
Star yazarından skandal sözler! '5 yaşında bir çocuk ebeveyni yanında olmaksızın sokakta ne yapıyormuş'102 izlenme
Bakan Bayraktar'dan ‘kalıcı yaz saati’ savunması: "Karanlık saatler azaldı"35 izlenme
Belediye Başkanı duyurdu: Marmaris’te corona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti!92 izlenme
AKP Büyük Kongresi'ni gerçekleştirirken emekliler isyan etti: "Emekli ölüyor, ağlayanı yok. Nasıl geçinelim? Bunlar Allah'ından bulsun"32 izlenme
Erdoğan’ın ziyareti için kaymakamın katılım emri verdiği ortaya çıktı
tv100 sunucusu canlı yayında 6 yaşındaki çocuğun bir tarikat üyesiyle evlendirilmesine çok sert tepki göstererek milyonların sesi oldu!
695 milyonluk ihale 439 gün gizlendi ve yine yabancıya gitmedi!
İBB Meclisi’nde İmamoğlu vaatleri bir bir kabul edildi!