Öğretmenlere uyarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) gönderilen bir “şikayet” dilekçesi üzerine yapıldığı belirtiliyor.
16 Mayıs'ta CİMER'e yapılan şikayetin ardından Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 11 Haziran'da ilk ve ortaokul müdürlüklerine gönderdiği bir yazı ile gerekli tanıtımların yapılmasına rağmen kayıt sayısında bariz düşüş olduğu ve bunun sebebinin de öğretmenlerden kaynaklandığı yönünde şikayetlerin olduğu iddia edildi.
CİMER'E ŞİKAYET İLÇE MÜDÜRÜNÜ HAREKETE GEÇİRDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısında bu durumun imam hatiplere gitmek isteyen öğrencilerin ve velilerinin öğretmenler tarafından vazgeçirilmeye çalışıldığı ve öğretmenlerin bu konuda uyarılmasının istenildiği yönünde CİMER'e şikayet geldiği öne sürüldü.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu şikayetin yer aldığı bir yazı ile ilçedeki tüm ilk ve ortaokul öğretmenlerinin bu konuda uyarılmasını istedi.
“ÖĞRETMENLER VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR”
Yazıda aynen şu ifadeler kullanıldı: “‘İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinin tanıtımlarının ilçemiz genelindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yapıldığı ancak bu okullara yapılan kayıt sayısında bariz bir düşme olduğu, bunun nedeninin de öğretmenlerin imam hatip ortaokulu ve liselerine gitmek isteyen öğrenci velilerinin vazgeçirilmeye çalışıldığı, bu durumun öğrenci velileri tarafından bizzat dile getirildiği okulların ve öğretmenlerin bu konuda uyarılmasının istendiği' bildirilmiştir. Gerekli uyarının yapılmasını rica ederim.”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/milliegitimmudurlugundenogretmenlereimamhatipfircasi5158625/
TEİS üç grup ilaca dikkat çekti: SGK ödeme yapmıyor, hastalar tedavi olamıyor!19 izlenme
Corona virüsü Türkiye’de ne zaman bitecek? Çarpıcı bilimsel araştırma64 izlenme
AKP Grup Başkanvekili'nin Meclise verdiği özgeçmişinde FETÖ'den kapatılan dernek yazıyor !112 izlenme
Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilginden 3600 Ek Gösterge Açıklaması Mayıs Ayı Sonunda Açıklama Yapacağız26 izlenme
Beklenen alkol zamlarının kaderi, Erdoğan’ın iki dudağının arasında38 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Demirören'in Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!36 izlenme
Cep Herkülü Efsane Şampiyon Naim Süleymanoğlu'na Saygıyla...119 izlenme
Son anketten çarpıcı sonuçlar: Sadık seçmenlerini kaybediyorlar!30 izlenme