Muammer Çolak'ın yerine Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne şans oyunlarına karşı verdiği vaazlarla tanınan Timurtaş Uçar'ın oğlu Bekir Yunus Uçar getirilmişti. Bekir Yunus Uçar'ın aynı zamanda özel bir şirkette çalıştığı ortaya çıktı.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz büyük bir skandalı ortaya çıkardı.
Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Uçar'ın aynı zamanda SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.'de (Türk Telekom'un alt şirketi) çalıştığı belgeyi paylaştı.
Yavuzyılmaz belgeleri, "Devletin çivisi çıktı! Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Vekili Sn. Yunus Bekir Uçar'ın, özel bir şirketin bordrolu çalışanı olduğunu tespit ettik. Maaşını da devletten değil, bu özel şirketten alıyor. Bu nasıl iş!" ifadeleriyle paylaştı.
İşte o belgeler:



UÇAR'IN BABASININ ŞANS OYUNLARI VAAZI
Milli Piyango İdaresi'nin başında bulunan ve daha önce de Spor Toto Teşkilat Müdürü olarak görev yapan Yunus Bekir Uçar'ın babası Timurtaş Uçar, şans oyunları karşıtlığıyla bilinen bir vaiz.
Şans oyunlarına ilişkin verdiği vaazlarda Timurtaş Uçar'ın ifadeleri şöyle:
"Düşünün ki zerre kadar imanı olan bir Müslüman piyangodan bilet alamaz. İsmi ne olursa olsun piyango olduktan sonra bi Müslüman oradan piyango alamaz. Haramdır. Sen nasıl bu haramı işlersin kardeşim. Bunu alan vallahi cehennemliktir."
ERDOĞAN'IN OKUL ARKADAŞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden okul arkadaşı olan Timurtaş Uçar, 2000 yılının Ocak ayında yaşamını yitirdi.
Erdoğan'ın, Uçar'ın vaazlarını dinlemeye gittiği de belirtiliyor.
BİNALİ YILDIRIM İLE İLİŞKİSİ
Timurtaş Uçar'ın oğlu Bekir Yunus Uçar, Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık müşaviri olarak çalıştı.
ÇOCUKLARININ HEPSİ CEMAAT YURTLARINDAN MEZUN
Timurtaş Uçar, 4 çocuğunun hepsini Gülen Cemaati’nin Fatih Koleji’nde okuttu.
Uçar öldüğünde ise terör örgütü FETÖ lideri Fethullah Gülen, Uçar gıyabında cenaze namazı kıldığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangında sorumluluğu belediyelere attı!57 izlenme
Binali Yıldırım'ın teknolojiye bakışı ! Ülkeyi işte bu kafa yönetecek !2386 izlenme
Sedat Peker hangi AKP’li vekil ve eşini yazacak? Erk Acarer bir oda dolusu dosya olduğunu açıkladı52 izlenme
İstanbul'da pandemi alarm seviyesinde! Doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı!94 izlenme
RTÜK, Atatürk'e yönelik hakarete sessiz kaldı, şikâyetleri görmezden geldi!42 izlenme
Bakan Uraloğlu 224 km hız yaptığı anları paylaştı, sosyal medyadan tepki yağdı13 izlenme
ABD'nin saldırısına İran'dan misilleme: Tel Aviv'de siren sesleri17 izlenme
9 milyon kişi yılbaşından itibaren devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alamayacak21 izlenme