Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Türkiye Varlık Fonu’nun 2019 yılı mali tabloları ve faaliyetleriyle ilgili denetim raporları görüşülüyor. Komisyonda raporların gizli olup olmadığına ilişkin tartışma yaşandı. Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporun üzerine "GİZLİ" ibaresiyle damga vurmasına muhalefet vekilleri tepki gösterdi.
"TVF KENDİSİNE DEVREDİLEN HİÇBİR ŞİRKETİ SATMADI"
ODA TV'de yer alan habere göre, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, fonun faaliyetlerine ilişkin sunum yaparak, TVF ile Türkiye’nin hiçbir kaynağının satılmadığını sadece halk açıldığını söyledi. Sönmez, "Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerin 2021 değerleri Bağımsız Denetim Kurulu tarafından hesaplanıp açıklanacak. Varlık Fonu bütçe ya da Hazineyi fonlamak için kurulmadı. Varlık Fonu bugüne kadar kendisine devredilen hiçbir şirketi satmadı. Rehin vermedi, böyle bir amacı yok" diye konuştu.
"KİMİN PİYANGO OYNADIĞINI T.C. KİMLİK NUMARASINDAN GÖRÜYORUZ"
Sönmez, Milli Piyango lisansının devrine ilişkin şunları belirtti:
“Bizim getirdiğimiz model devletimizde daha önce uygulanan model. İddia ve Spor Toto’da uygulanan gelir paylaşımlı model… Ciro payı 2,5 kat arttı… Esasında vatandaşa dağıtılan para da arttı. Pandemi koşullarına rağmen… Bizim amacımız burada kayıt dışının kayıt içine alınması. Türkiye’de ciddi bir kayıt dışı mekanizma var. Biz şu anda kimin oynadığını T.C. kimlik numarasında takip ediyoruz. Bütün para Varlık Fonu’nun hesabına giriyor, işletici komisyon alıyor. Geçen senelerde de satılmayan ikramiyenin payı hazineye devrediliyordu, bu konuda değişiklik yok. Milli Piyango lisansının satılmadığını, gelir paylaşımı olduğun ifade etmek istiyoruz.”
Sönmez, “Banka borcumuz 2019 sonu itibariyle 1 milyar Euro’dur, Varlık Fonu sadece krediyi yatırım için kullanır. Devletin hazinesini fonlamak için değil” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/millipiyangooynayanlardikkath62446.html
Bomba iddia: Erdoğan, İstanbul mitinginde emekliye seyyanen 5 bin TL müjdesi verecek34 izlenme
'Şeyh'in artıkları için birbirleriyle yarıştılar!93 izlenme
Avcılar'da bir şahıs, servis bekleyen 10 yaşındaki kızı yanına çağırdı, küçük kız korkup annesini çağırınca kaçtı!11 izlenme
Gazeteci Levent Gültekin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'a tepki: "Ya kayınpederim giderse diye feveran ediyor"34 izlenme
AKP’li vekilin "Erdoğan ikinci Atatürk’tür" sözlerine tepki yağdı!35 izlenme
İhale şampiyonu Nihat Özdemir bile isyan etti! "Yabancı sermaye Türkiye’ye sadece tatile gelir"36 izlenme
Gebze'deki faciada kurtarılan Dilara ile enkazdayken iletişim kurulduğu anlar17 izlenme
İran, İsrail'in kabusu füzeyi ateşledi! 400 saniyede Tel Aviv'e ulaşabiliyor23 izlenme
Yassıada’nın aylık ne kadar kiraya verildiği ortaya çıktı
İktidara isyan etti! Şahan Gökbakar Türkiye'nin ranta açılan servetini paylaştı
Zam geldi ama hâlâ 5 ilaçtan biri bulunamıyor!
Erdoğan’ın ‘Kek yersiniz’ diye tanıttığı millet bahçelerine son 3 yılda 40 milyon lira harcandı!