CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hamzabey Barajı’nda yaşanan su sorunu üzerine yaptığı açıklamalarda projenin yanlış planlama ve hatalı uygulamalar nedeniyle Elazığ’a fayda sağlamadığını belirtmişti.
Erol, barajın teknik açıdan yanlış yere inşa edildiğini, yağış miktarı ve doğal kaynak debilerinin hesaba katılmadığını, yıllardır su sızıntısı iddialarına rağmen tatmin edici bir yanıt alınamadığını söyleyerek projenin sorunlu olduğunu dile getirmişti.
Milyarlarca liralık kamu kaynağına rağmen Elazığ’ın su sorunun çözülemediğini, yeni bağlantılar için yeniden yüksek maliyetli projeler gündeme getirilerek yanlışlığın devam ettirildiğini öne süren Erol, barajın Devlet Su İşleri tarafından planlandığını ve Elazığ Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de mağdur edildiğini dile getirmişti.
Erol, DSİ yönetimini eleştirirken şu çağrıda bulunmuştu:
“Bu sebeple DSİ Genel Müdürlüğü’ne ve Bakanlığa çağrıda bulunuyorum: Bu bölge müdürü derhal görevden alınmalıdır. Elazığ gibi bir tarım kentinde, ovaları ve su ihtiyacı ortada olan bir şehirde bu kadar yanlış bilgi ve tutarsız açıklamalarla görev yapan bir müdür olamaz.”
Erol’un eleştirdiği DSİ 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Kadın belediye otobüsü şoförüne yumruklu saldırı!43 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vefat sayısı 4.648’e, vaka sayısı da 168.340’a yükseldi!93 izlenme
Sinan Ateş cinayeti zanlılarından itiraf: 4 kişiyi yaralamışlar60 izlenme
Antalya'da 5 yıldızlı iki otelin, müşterilerin denize ulaşımını kolaylaştırmak için falezlere gizli tünel yaptığı ortaya çıktı!32 izlenme
AKP Konya İl Başkanı'ndan kendisini eleştiren vatandaşa 'Densizlik, hadsizlik yapma akıllı ol!'54 izlenme
Fatih Keleş'in oğlu ve yeğeni hakkında tutuklama talebi21 izlenme
EPDK Aralık ayı elektrik faturaları için inceleme başlattı!52 izlenme
Şezlonglar boş kaldı10 izlenme
Almanya, Türkleri jet hızıyla gönderiyor
Adli Tıp: Metin Lokumcu'nun ölümünde biber gazının etkisi var
Esenyurt'ta bir grup tekbir getirerek Starbucks'ın şubesini taşladı
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 214.001’e, can kaybı da 5.382’ye yükseldi!