Milyonlar Meclis'e Kilitlendi: İşte İktidar Kulislerinde Konuşulan Asgari Ücret Oranı
2025 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak olan maraton, iktidar kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı. Yüzde 3637 civarında bir artışın gündemde olduğu belirtiliyor, bu da zam oranının beklentilerin altında kalacağına işaret ediyor.
Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak ve yaklaşık 2 ay sürecek olan bütçe görüşmelerine odaklanmış durumda. "2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu herkesin aklındaki en büyük merak konusu. İktidar kulislerinde ise bu kritik artışın oranı ile ilgili rakamlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın aktardığı bilgilere göre, siyaset gündeminin yanında ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak. TBMM, yaklaşık iki ay sürecek bütçe görüşmeleriyle meşgul olacak. Yıl sonunun en önemli başlıklarından biri de açlık sınırının altına gerileyen asgari ücrete yapılacak zam olacak.
2024 yılında yüzde 49 oranında yapılan zamla 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücretin, 2025 yılında ne kadar artacağı, Aralık ayının başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak. Ancak artış oranıyla ilgili tahminler şimdiden konuşulmaya başlandı.
İktidar kulislerinde, yıl sonu enflasyon oranı ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı ile yeniden değerleme oranları dikkate alınarak çeşitli senaryolar dile getiriliyor. Bu çerçevede, 2025 yılında asgari ücret zammının yüzde 3637 civarında olabileceği ifade ediliyor. Bu oran, asgari ücretin yaklaşık 6 bin liralık bir artışla 23 bin lira civarına yükselmesi anlamına geliyor ve beklentilerin oldukça altında kalacağı yorumlarına yol açıyor.
Sözcü
30 binden fazla düzensiz göçmen sınır dışı edildi!30 izlenme
Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ‘Bu sistemde kaos var’126 izlenme
Seçim Kanunu değişikliği için hazırlıklar tamamlandı: Her şey Erdoğan için!41 izlenme
Kanunsuzluğa Bakanlık desteği: CHP'li belediye yıktı, Bakanlık imar izni verdi26 izlenme
Barış Pınarı Harekât alanında saldırı: 5 asker yaralı80 izlenme
Özel'den Erdoğan'a çağrı: "Cesaretin varsa..."8 izlenme
Yeni Şafak yazarından skandal ifadeler: Suriye'deki Alevi katliamını savundu!13 izlenme
Kongo'da havan toplu saldırı: 19 ölü, 27 yaralı14 izlenme