Giresun'da yaşayan bir vatandaş, araç muayenesi sonrası aldığı faturada yer alan 88,71 TL'lik ek komisyon ücretine itiraz etti. Bu durum, birçok sürücünün tepkisini çekti ve Tüketici Mahkemesi'ne başvurulmasına neden oldu.
Sosyal medyada yer alan iddialara göre, mahkeme, vatandaşın şikayetini haklı bularak TÜVTÜRK’ün aldığı ek komisyonun geri ödenmesine hükmetti. Tüketici Hakem Heyeti, yapılan incelemeler sonucunda bu komisyonların "ayıplı hizmet" kapsamına girdiğini belirtti ve benzer şikayetlerin daha önce de gündeme geldiğini vurguladı.
Yapılan değerlendirmelere göre, TÜVTÜRK’ün bu uygulaması nedeniyle sürücülerden bir yıl içinde yaklaşık 240 milyon TL ek ücret toplandığı iddia ediliyor.
Bu kararın ardından, benzer şikayetlerle başvuran sürücülerin de ücret iadeleri alması bekleniyor.
Dün açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek benzer bir konuya değinerek tüm esnaf ve işletmelerin yeni nesil ödeme kaydedici cihazla banka kartı ve kredi kartı ile ödeme imkânı sunması gerektiğini belirterek “İşletmelerin bir kısmının, bankaların komisyon oranlarının yüksekliğini gerekçe göstererek nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiğini görüyoruz. Mükelleflerimiz, bu gerekçeyle komisyon farkını vatandaştan talep etme yoluna gitmemeli” dedi.
Tüm işletmelerin mutlaka banka kartı ve kredi kartıyla ödeme kabul etmesi için 1 Temmuz 2024’e kadar zaman tanındığını hatırlatan Şimşek, kartla ödeme kabul etmeyen veya komisyon bedelini tüketiciden talep etmeye çalışanların Gelir İdaresine bildirilmesi hâlinde gerekli yaptırımın uygulanacağını dile getirdi.
Sözcü
Bir aday daha açıkladı: İmamoğlu lehine çekilmeye hazırım!776 izlenme
Erbakan 'CHP ile ittifak olur mu?' sorusuna yıllar önce bakın nasıl yanıt veriyor40 izlenme
Rezan Epözdemir krizinde yeni perde! Şamil Tayyar'da paylaştı: "Herkes eteğindeki taşları döksün yoksa..."11 izlenme
İktidar verileri ortaya koydu: Et ve süt üretimi alarm veriyor33 izlenme
Erdoğan’a tepkiler büyüyor! "Bir yere gitmiyoruz"45 izlenme
İmamoğlu'ndan, AKP'ye 'Dombra'lı gönderme!81 izlenme
DEVA'lı Yeneroğlu açılışına katılmıştı; Somalili lokanta sahibi Muhammed Abdullah için sınır dışı kararı!51 izlenme
'Erdoğan ekleme yapabilir’ diyerek açıkladı: Asgari ücrette en güçlü senaryo ortaya çıktı59 izlenme
AKP'li Hilmi Türkmen'in hedef gösterdiği genç kadın CHP'li çıkınca paylaşımı jet hızıyla sildi
Erdoğan’ın Rize’den sonra Marmaris’te çay dağıtmasına tepki yağdı: Milletin ciğerleri yanmış çay atmak ayıptır yahu!
En düşük emekli maaşı belli oldu: Cem Küçük hükümeti beklemeden net rakamı açıkladı
AKP'liler Tunç Soyer'i neden sevmiyor? Tunç Soyer’in babası Gülen’i mahkum ettirmişti!