Mobil iletişimde uygulanan ücret tarifesinde 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde değişikliğe gidildi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer alan ve BTK’nın Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan kurul kararına göre mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda azami ücret 1.23 TL’den 1.55 TL’ye yükseldi.
YILLIK ARTIŞ YÜZDE 77
Bu ücret 1 Ekim 2022 tarihinde 87.53 kuruş idi. Diğer bir ifadeyle yurtiçi aramalarda azami ücretinin dakikası son bir yılda yüzde 77 artmış oldu.
Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi'nde yıllık yüzde 77, 1 Nisan 2022 tarihine göre ise yüzde 26 düzeyinde değişen zamlar şu şekilde gerçekleşti:


Geçen yılın Ekim ayında 8.7 TL olan yurtdışı aramanın dakika ücreti, 1 Ekim 2022’den itibaren 15.42 TL’ye, hat devir ücreti 16.58 TL’den 29.42 TL’ye, numara değişikliği ücreti 37.82 TL’den 67.11 TL’ye, açma kapama ücreti 38.58 TL’den 68.46 TL’ye çıkmış oldu.
Yapılan son zamların ardından bilinmeyen numaralar servisini aramanın dakika ücreti de son bir yılda 2.46 TL’den 4.36 TL’ye yükseldi.
KRT
CHP’li Sertel'den TCDD açıklaması: "TCDD'nin milyonları bir avuç AKP'li avukata aktarıldı"40 izlenme
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın dezenfektanlarının satışını yapan danışmanın şirketi salgın başladıktan sonra kurulmuş!77 izlenme
Yeni Bakan'ın Londra bağlantılı şirketi ortaya çıktı!62 izlenme
Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin SADAT bağlantısı ortaya çıktı58 izlenme
İran: Kadınlar örtünmese de olur397 izlenme
CHP’li vekillerden İstanbullu seçmen atağı!91 izlenme
Köprü ve otoyollara zam açıklaması45 izlenme
Et ithalatına 531 milyar gitti18 izlenme
Şırnak'ta çatışma: 1 şehit, 2’si ağır 3 asker yaralı
Ahmet Türk'ten Sırrı Süreyya Önder'e uyarı: "İşin ciddiyetini kaçırma"
'AKP, vaka sayısı üzerinden başarı algısına oynuyor! Gerçek vaka sayısı bilinmiyor'
İBB davasının 43. günü erkenden bitti: Güne Murat Ongun'un soruları damgasını vurdu