Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin birleşen dosya kapsamında 4 sanığın yargılandığı davada verilen esas hakkındaki mütalaada sanıklar U.B. ve B.B.'nin "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan 24'er yıl hapse çarptırılması talep edildi.
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, sanıkların ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verip duruşmayı 21 Ekim'e erteledi. Sanıklara engelli raporu verildiği iddiası sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
CEZA EHLİYETİ RAPORU TAMAMLANDI
Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın kendisine ait sosyal medya hesabından sanık A.Ö.'nün ceza ehliyet raporunun tamamlandığını ve sanığın yaptıklarının farkında olduğunu, yaptığı eylemin suçun anlam ve sonuçlarını algılayabildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
Ersan Barkın şu açıklamayı yaptı:
Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın katli nedeniyle devam eden davada, 13 yaşında olan sanık A.Ö.’nin ceza ehliyeti hususundaki rapor tamamlandı.
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Kurulu’nun 14.10.2025 tarihli raporu ile sanığın “atılı kasten öldürme eylemini kavrama ve öngörme yeteneğinin gelişmiş olduğu, TCK 31/2 bakımından suçun anlam ve sonuçlarını algılayabildiği, fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmasına sebep olacak düzeyde bir psikiyatrik tanısının olmadığı tıbbi kanaatine” varılmıştır.
SANIK AVUKATI DAVADAN ÇEKİLMİŞTİ
Öte yandan bu gelişmelerden önce Mattia Ahmet Minguzzi davasında sanık A.Ö.’nün avukatı davadan çekildiği bildirmişti.
TELE1
Sedat Peker'den, Berat Albayrak açıklaması: Soylu için düşman olduk54 izlenme
Hakkında gözaltı kararı verilmişti: Nasuh Mahruki'den açıklama27 izlenme
İYİ Partili Türkkan: Uzaya sert iniş yapacaklarmış, siz ilk sandıkta kayaya çarpacaksınız44 izlenme
Bursa'da batan 'Batuhan A' gemisindeki aramalar 10'uncu gününde: Kayıp mürettebata 32'nci dalışta da ulaşılamadı26 izlenme
'Gizli tanık' ifadesiyle 16 yurttaş tutuklandı: Bu dava insanlık davasıdır136 izlenme
Yeni kamera kayıtları ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu ve arkadaşları olay gecesi böyle görüntülendi64 izlenme
Rus güçleri Ukrayna'nın Zaporijya şehrini roketle vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var85 izlenme
Erdoğan’ın memleketinde oturma eylemi: "Reis mağdurdan yanaydı şimdi zenginden yana"19 izlenme
Erdoğan'ın bir imzasıyla 3 bin 200 futbol sahası kadar alan ormanlık vasfından çıkarıldı
Belediye Başkanı açıkladı: Küçükçekmece’de çöken binanın 2 katı kaçak çıktı
Fahrettin Altun ortaya çıktı: İBB'ye ceza kesti
İYİ Parti GİK üyesinden Akşener ve ekibine büyük tepki: "Sizleri affetmiyoruz"