Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin birleşen dosya kapsamında 4 sanığın yargılandığı davada verilen esas hakkındaki mütalaada sanıklar U.B. ve B.B.'nin "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan 24'er yıl hapse çarptırılması talep edildi.
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, sanıkların ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verip duruşmayı 21 Ekim'e erteledi. Sanıklara engelli raporu verildiği iddiası sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
CEZA EHLİYETİ RAPORU TAMAMLANDI
Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın kendisine ait sosyal medya hesabından sanık A.Ö.'nün ceza ehliyet raporunun tamamlandığını ve sanığın yaptıklarının farkında olduğunu, yaptığı eylemin suçun anlam ve sonuçlarını algılayabildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
Ersan Barkın şu açıklamayı yaptı:
Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın katli nedeniyle devam eden davada, 13 yaşında olan sanık A.Ö.’nin ceza ehliyeti hususundaki rapor tamamlandı.
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Kurulu’nun 14.10.2025 tarihli raporu ile sanığın “atılı kasten öldürme eylemini kavrama ve öngörme yeteneğinin gelişmiş olduğu, TCK 31/2 bakımından suçun anlam ve sonuçlarını algılayabildiği, fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmasına sebep olacak düzeyde bir psikiyatrik tanısının olmadığı tıbbi kanaatine” varılmıştır.
SANIK AVUKATI DAVADAN ÇEKİLMİŞTİ
Öte yandan bu gelişmelerden önce Mattia Ahmet Minguzzi davasında sanık A.Ö.’nün avukatı davadan çekildiği bildirmişti.
TELE1
Tanzim satışlarda stok sorunu başladı, tezgâhlar boş!97 izlenme
Almanya’da hükümet anlaştı, Türklere yardımlar kesiliyor27 izlenme
AKP iktidarı "ilk 10 ekonomiye gireceğiz" demişti, IMF Türkiye’nin sırasını açıkladı!55 izlenme
Cinsel istismardan tutuklanan Kur'an Kursu yöneticisi: 'Bir kez yanağından öptüm'109 izlenme
Koronavirüs testi pozitif çıkan madencinin mahallesi karantinaya alındı!65 izlenme
Süleyman Soylu ile ilgili çok konuşulacak iddialar! "Gizlice Diyarbakır'a gidip 'Beni Erdoğan'a övün' dedi!"86 izlenme
Kızı sapık şeyhin istismarına uğrayan baba konuştu: 50 milyon teklif ettiler143 izlenme
Yardım paraları depremzedelere gidecek mi?35 izlenme