12 Temmuz’da iki farklı ülkeden getirdiği FETÖ mensuplarını Türk adaletine teslim eden MİT, benzer bir çalışmaya daha imza attı. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından bugün öğleden sonra Ukrayna’dan yurda getirildi. Darbe girişimi öncesinde kurduğu internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüten İnan’ın, Pensilvanya’nın talimatlarıyla önemli siyasi şahsiyetler ile devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı öğrenildi. Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir’de faaliyet yürüten İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranıyordu.
MİT DAHA ÖNCE DE GETİRMİŞTİ
MİT, 12 Temmuz 2018’de terör örgütünün “Azerbaycan kasası” ile Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey teröristi yurt dışından Türkiye’ye getirmişti. Bu kapsamda, FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan’dan, Salih Zeki Yiğit ise Ukrayna’dan İstanbul’a getirilmişti.
Öte yandan MİT, 29 Mart 2018’de örgütün Balkan yapılanması kapsamında 6 FETÖ üyesini Kosova’dan, 10 Nisan 2018’de ise üç örgüt mensubunu Gabon’dan Türkiye’ye getirmişti. AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sondakikamittenkritikfetooperasyonu2522193/
Barış Pehlivan: "Gazeteciliği bırakmamı istiyorlar, cezaevine girersem bilin ki ben esirim"58 izlenme
Pfizer’dan mutasyon açıklaması: Aşı etkili oldu75 izlenme
Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun öldürdüğü gencin ailesine aracı yoluyla ulaşmışlar57 izlenme
Leman Dergisi soruşturmasında 4 kişi serbest bırakıldı31 izlenme
Özgür Özel ilk kez açıkladı: "Erdoğan 38, ben 50"32 izlenme
Yabancıya konut satışı ‘patladı’: En çok alanlar Iraklılar, İranlılar ve Suudiler97 izlenme
Z kuşağından Millet İttifakı'na büyük destek!53 izlenme
Halkın gerçek gündemi açlık39 izlenme
Narin'in babası yeniden adliyede: Mahkemeye o soruyu sordu
AKP'de taşlar yerinden oynadı! Erdoğan'ın sabır taştı, vekilleri tek tek azarladı!
Türkiye'de 600 bin TL olan motoru ABD'de paket servis yaparak sadece 20 günde aldı
Alman Devlet Televizyonu'ndan skandal Atatürk paylaşımı!