Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPJ sorumlularından ‘Vejin Jiyan’ kod adlı Hicran İcuz’u Suriye/Haseke’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2016 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan Hicran İcuz, bu süreçte ideolojik ve silahlı eğitim aldı.
2018 itibarıyla Suriye’de faaliyetlerini sürdüren İcuz, örgüt bünyesindeki eylem ve silahlı eğitim sorumluları arasında yer aldı. Son dönemde yapılan operasyonlarda ağır kayıplar veren ve bu operasyonlara karşı misilleme arayışında olan örgütün silahlı yapılanmasında yer alan İcuz, gerçekleştirilecek saldırıların planlayıcıları arasında bulundu.
Terörist İcuz, silahlı ve eylemsel faaliyetlerinin yanı sıra örgüt tarafından zorunlu olarak askere alınan Suriyeli çocuk ve gençlere verilen silahlı eğitimlerin de sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.
MİT, ‘Vejin Jiyan’ kod adlı Hicran İcuz’u, güvenlik güçlerine yönelik eylem planlamaları ve saldırı talimatları nedeniyle öncelikli hedef olarak belirledi.
MİT’in çalışmaları sonucu, terörist İcuz’un Suriye/Kamışlı’da olduğu tespit edildi ve etkisiz hale getirilmesine yönelik hassas planlama yapıldı. Örgütün özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği saldırı/suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer alan terörist İcuz, Haseke operasyonla etkisiz hale getirildi. (DHA)
Sözcü
Akşener: Erdoğan’ın seçilmesi mümkün değildir78 izlenme
Sanayi, ihracat ve turizmin başkentlerini yönetecekler22 izlenme
SADAT istedi AKP yaptı! Adnan Tanrıverdi’nin sözleri yeniden gündem oldu: "Askeri yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti. Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi"23 izlenme
Emekliden kısacağına Saray'dan kıssın!486 izlenme
İlahiyatçı'yı Büyükelçi yaparsan, bu görüntü ortaya çıkar !483 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Odessa şehrinde bulunan çok katlı bir binayı roketle vurdu!60 izlenme
MÜTHİŞ İDDİA! Doları Erdoğan mı yükseltiyor?1641 izlenme
Canımız kimlere emanet ! Halk otobüsü şoförü direksiyon başında at yarışı oynadı !439 izlenme
Bu nasıl vicdansızlık hiç mi ders çıkarılmadı? Deprem konutları müteahhitleri zengin etme aracına dönüştü
Melih Bulu'dan öğrencilere 'uzaklaştırma' tehdidi!
Kazdağlarını dümdüz edip yılın çevrecisi seçildi: Böylesi ancak Türkiye'de olur
5 yaşındaki oğluna istismarda bulunan AKP'li eski Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt beraat etti!