İsrail'in İran'a 13 Haziran'da başlayan saldırılarında pek çok üst düzey askeri yetkili ve nükleer fizikçi öldürüldü.
Amerikan gazetesi Washington Post'un haberine göre, ilk saldırı dalgasından saatler sonra Mossad ajanları, "Tahran yönetimini sindirmek ve dengeleri bozmak için" İranlı yetkilileri kişisel cep telefonlarından aramaya başladı.
Buna göre aramalarında Farsça konuşan Mossad ajanları, Tahran'daki 20'yi aşkın üst düzey yetkiliyi aradı ve "İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yolundan ayrılmazlarsa öldürüleceklerini" söyledi.
Haberde İsrailli bir ajanın İranlı generale "Eşin ve çocuğunla kaçmak için 12 saatin var. Yoksa sen de bizim listemizdesin. Sana şahdamarından çok daha yakınız. Bunu kafana sok" dediği öğrenildi.

Adı açıklanmayan generale rejimi kınadığı bir video çekmesi için 12 saat verildiği de belirtiliyor. Görüşme sırasında generalin plana uyacakmış gibi davranarak Mossad ajanına "Videoyu nasıl göndereceğim?" diye sorduğu ifade ediliyor.
Bunun üzerine ajanın "Sana bir Telegram hesabı göndereceğim. Oraya at" dediği belirtiliyor.
Generalin videoyu gerçekten yapıp yapmadığı belirsiz ancak Washington Post, söz konusu askeri yetkilinin hâlâ hayatta ve İran'da olduğunu yazdı.
Gazete Mossad'ın bu gizli operasyonundaki esas hedefin Tahran yönetimini şaşırtmak olduğunu yazıyor. Bununla birlikte İran savaşın ilerleyen günlerinde İsrail'e pek çok saldırı düzenleyerek Hayfa, Beerşeba ve Ramat Gan gibi bazı şehirlerde yıkım yarattı.
Nefes
Havacılıkta savaş krizi29 izlenme
Güldür güldür depremde ölenler için kader diyenlerle fena dalga geçti70 izlenme
AKP'li İBB döneminde, Burak Erdoğan'ın ortağından arabalı vapur vurgunu!66 izlenme
Bakan Koca, güncel tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.508'e, vaka sayısı da 220.572'ye yükseldi!85 izlenme
Almanya tüm sınırları aştı: Vizeye zam var, randevu 7 ay sonra26 izlenme
AKP göre Türkiye'de 11 milyon 985 bin 118 kişi şüpheli!534 izlenme
İlaç artık ‘yalvara yalvara’ temin ediliyor! Tansiyon ağrı kesici, ateş düşürücü ve kanser ilaçlarının çoğu yok!100 izlenme
Halk destek beklerken kaynaklar heba edildi!75 izlenme