Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle 2024 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Güler, MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde bazı teğmenlerin ve bazı personelin Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilmesine ilişkin konuştu. Güler, "Olaya ilişkin yapılan inceleme ve soruşturmanın okunan metinle veya içeriğiyle bir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.
Sürecin devam ettiğini belirten Bakan Güler, "Kurul kararını henüz vermedi. Bu aşamada kesin kanaat belirtmek uygun değil" dedi.

Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
"Teğmenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Biz olaya en başından itibaren disiplin açısından baktığımızı defalarca ifade ettik. Konu yürürlükten kaldırılan andı okumak veya 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' demek değil, amirlerin ikazlarına rağmen kasıtlı, organize ve planlı bir disiplinsizlik yapmaktır. Olaya ilişkin yapılan inceleme ve soruşturmanın okunan metinle veya içeriğiyle bir ilgisi yoktur.
Disiplin soruşturmasında hiçbir teğmene okunan metnin içeriği veya neden 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' dedin, diye soru sorulmadı. Burada önemli olan, içerik ne olursa olsun disiplin sürecinin her zaman aynı şekilde işletilecek ve disiplinden asla taviz verilmeyecek olmasıdır. Yüksek Disiplin Kurulu süreci devam etmektedir. Kurul kararını henüz vermedi. Bu aşamada kesin kanaat belirtmek uygun değil. Hep birlikte sonucu bekleyelim."
Gerçek Gündem
'Yenidoğan' davasında ara karar: 'Tüm tutuklu sanıkların...'21 izlenme
Öğrencilerini taciz eden öğretmeni korumuştu: Okul müdürü hakkında yeni gelişme17 izlenme
Yargıtay Daire Başkanı Abdullah Yaman duyurdu! Yeni Şafak hakkında yeni hamle17 izlenme
İsmailağa Vakfı kuruldu: Vatanın bütünlüğünü koruyacaklarmış!95 izlenme
Menzil'e terminal ihalesi! Tarikattan devlete!719 izlenme
HKP'den Bakan Selçuk hakkında suç duyurusu!88 izlenme
Bakan Göktaş'ın kiralık araç ihalesi ortaya çıktı: Emekliye şükür AKP'li isme çok şükür8 izlenme
Saray'dan 'Çavuşoğlu' çıkışı: 'Gitmek zorunda kalırım' iddiası!40 izlenme