Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri, semt poliklinikleri, üniversitelerin tıp fakülteleri gibi sağlık kuruluşlarında hastalardan alınan katılım payı tutarları yüzde 30 oranında artırıldı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık uygulama tebliğinde değişiklik yapan tebliğe göre, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt polikliniklerinde, diş hekimliği fakülteleri bulunan devlet/vakıf üniversite hastanelerinde, devlet ve vakıf tıp fakülteleri ile sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde uygulanacak katılım payı tutarı 20 TL'den 26 TL'ye çıkarıldı. İkinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında bu tutar yüzde 20 oranında artırılarak 50 TL'den 60 TL'ye yükseltildi.
Reçete edilen ilaç üzerinden alınacak katılım payı tutarları da yüzde 25 oranında zamlandı. Bu kapsamda katılım payı; 3 kutuya kadar temin edilen ilaçlar için 3 TL'den 3,75 TL'ye, bunun üzerinde temin edilen her bir kutu ilan için 1 TL'den 1,25 TL'ye çıkarıldı.
Yeni tutarlar 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak.
NEFES
Sahte diploma çetesi hâlâ iş başında! Çete üyesi konuştu: “Tüm diplomalarımız e-Devlet, MEB, ÖSYM onaylıdır”16 izlenme
Ormanlarımız cayır cayır yanarken Bakan yardımcısından uçak itirafı! "Tek yangın uçağımız var"34 izlenme
Akitçi spikere 4,5 yıl hapis istemi!213 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: AKP'den engelliye bir engel daha35 izlenme
Denizli’de icra tebligatları yığın oldu! Her 5 vatandaştan 1’i icralık24 izlenme
Barış Pehlivan gözaltı öncesi konuştu: "Gazetecilik yaptım. Benim tek derdim iddiaların kaynağındaki kişiye cevap hakkı vermekti"12 izlenme
Eskişehir’de 187 bin 225 ağacın kesileceği proje için tartışılan rapor! ‘Ormancılık açısından sakıncası yoktur’64 izlenme
Hakan Ural canlı yayında Beren Saat’i hedef aldı, iktidarı savundu! 'Senin Teknofestten haberin var mı?'46 izlenme
Yola çıkacaklar dikkat! Bu tünel ve köprülerden geçmek parayla!
Suriyeli sığınmacıdan CHP'li kadınlara skandal sözler!
Narin’in amcası tutuklandı ‘Cesetsiz cinayet’ tartışması başladı! İşte hukukçu görüşleri
Van’da gizli taziye kurulan iki mahalledeki vaka sayısı 163’e yükseldi!