İBB soruşturmasının ardından tutuklanan iş adamı Murat Kapki ile İBB Borsası iddiaları ile gündeme gelen AKP eski MKYK üyesi Mücahit Birinci AKP'yi net şekilde uyardı. Birinci seçimlerin 2027 Kasım ayında yapılmasının muhtemel olduğunu söyleyip bunun göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğini belirtti.
"Parti içerisinde kimse bu açıklıkla konuşamıyor" diyen Birinci, toplumda ekonomi ile yargı konusunda çok büyük bir rahatsızlık gördüğünü, bunun kamuoyu yoklamalarına yansımadığını belirtip eski partisi AKP'yi net şekilde uyardı.
AKP'ye dair özeleştirisini 'içeride kimse bu açıklıkla konuşamıyor' sözleriyle yapan Mücahit Birinci şu ifadeleri kullandı:
"2026'yı sayma...
Belli ki ekonomi düzelemiyor. Dış etkenlerin de müsaade etmediğini kabul ediyorum, ancak netice bu.
2027 Kasım gibi seçim olacağını düşünürsek, hiçbir şey kalmadı, göz açıp kapayana kadar geçecek.
Dost sözüdür bu. Başka taraflara çekilmesin. Belli ki içeride kimse bu açıklıkla konuşamıyor.
Ekonomi ve yargı süreçleri noktasında çok sessiz ama çok büyük bir rahatsızlık görüyorum sokakta.
Kamuoyu yoklamalarıma yansımayan, yansıtılmayan büyük bir tehlike öngörüyorum mensubu bulunduğum iklim açısından."
Birinci, İBB soruşturması kapsamında tutuklanıp itirafçı olan ancak daha sonra ifadesini geri çeken Murat Kapki ile gündeme gelmişti. Özgür Özel, Murat Kapki’nin eski AKP MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci hakkında şikâyette bulunduğunu açıklamıştı.
Kapki, cezaevinde kendisiyle görüşen Birinci’nin, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’u suçlayan “tamamı kurgu” bir ifadeyi imzalaması ve 2 milyon dolar ödemesi karşılığında tahliye edilebileceğini söylediğini öne sürmüştü.
Birinci ise bu iddiayı reddetti; görüşmede para konuşulmadığını ve herhangi bir ödeme alınmadığını savunmuştu. Birinci bu olayın ardından AKP'den ihraç edilmişti.
İstanbul'un enflasyonu yüzde 16 arttı!99 izlenme
Elazığ’da ABD’nin Marshall ile gönderdiği yağlarda metal bulundu!130 izlenme
MHP’li başkan AKP’yi bombaladı: Bundan sonra siyasiler kendine çok dikkat edecek128 izlenme
Kurban Bayramı'na enflasyon darbesi! Satışlar yüzde 20 civarında38 izlenme
Jakuzi polemiği sürüyor, CHP'li Alper Yeğin'den açıklama40 izlenme
Müteahhit ve müşavirlere 7 ayda 20 milyar! Bol keseden aktarmışlar!114 izlenme
İmamoğlu diploma iddialarına daha önce yanıt vermiş, Kıbrıs’tan İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını böyle anlatmıştı75 izlenme
İstanbul Sözleşmesi'nin fesih tarihi biliniyormuş!88 izlenme
Amirallerin bildirisi yayımlanmadan önce AKP'li bir bakana gönderilmiş!
6 Şubat'ta 51 kişinin öldüğü apartmanların müteahhidi için tahliye kararı
Mehmet Şimşek'in Londra’daki faiz sözleri iddiası! Maliye Bakanlığı açıklama yaptı
Ünlü ekonomisten bomba iddia: "Akbabalar gelecek"