Diyarbakır’ın Hazro İlçe Müftüsü İsmail Kaya açılışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan Hamidiye Kız Kuran Kursu Yatılı Hafızlık Külliyesi Sorumlusu H.Y.’ye Mayıs ayında tecavüz ettiği suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
MA'da yer alan habere göre, Müftü Kaya hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı tarafından “zincirleme sureti ile şantaj”, “zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, ve “zincirleme sureti ile nitelikli cinsel saldırı” suçlarından hazırlan iddianame ile Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması 28 Kasım günü görüldü. Mahkeme, 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdiği müftü İsmail Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NELER OLMUŞTU?
Olay, tecavüz mağduru H.Y.’nin 29 Mayıs günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu ile ortaya çıkmıştı.
Müftü Kaya, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi eşinden kısa bir süre önce boşanan H.Y. ve bazı arkadaşlarıyla On Gözlü Köprüsü’ne gitti. Gezi sonrası H.Y.’yi eve bırakmak bahanesiyle başka bir arkadaşının evine götüren Müftü Kaya, burada H.Y.’ye tecavüz etti.
İNTİHAR TEHDİDİNDE BULUNDU
Görüşme teklifinde bulunduğu H.Y.’nin, hakkında şikayette bulunacağını söylemesi üzerine kafasına tabanca dayayarak fotoğraf çektiren Kaya, bu fotoğrafı anlık mesajlaşma programı Whatsapp’tan intihar edeceği tehdidiyle H.Y.’ye gönderdi. Bunun üzerine H.Y., kendisini şikayet etmeyeceğini söyledi. Bu olaydan sonra tedirgin olan H.Y., 29 Mayıs’ta Müftü Kaya hakkında şikayette bulunarak başından geçenleri anlattı.
H.Y.’nin şikayeti doğrultusunda araştırma başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Müftü Kaya’nın intihar etme ihtimali bulunması üzerine H.Y.’den Müftü Kaya’ya buluşmak için mesaj atmasını istedi. Atılan bu mesaj üzerine Kadir Gecesi olan 31 Mayıs günü Hazro’dan Diyarbakır’a doğru aracıyla yola çıkan Kaya, kent girişinde rutin bir uygulama izlenimi verilerek polislerce durdurulup, aracından indirildikten sonra gözaltına alındı.
ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ
Ekiplerin gözaltına alınma gerekçesini açıkladıkları Kaya’nın, edinilen bilgilere göre ilk tepkisi “Şeytan’a uydum” sözleriyle kendini savunmak oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Kaya, “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanma istemiyle Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Ancak daha hakim karşısına çıkarılmadan H.Y. şikayetinden vazgeçti.
İddialara göre, H.Y.’nin şikayetinden vazgeçmesi için AKP’li bir milletvekili ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri devreye girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, şikayetinden vazgeçmemesi durumunda H.Y.’yi iş akdinin feshedilmesiyle tehdit etti.
‘RIZASI VARDI’ DİYE SAVUNDU: SERBEST BIRAKILDI
Çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında tecavüz suçlamasını reddeden Kaya, “rızası vardı” bahanesine sığındı.
Hakim, söz konusu suç her ne kadar katalog suçlardan olsa da, H.Y. ile Müftü Kaya’nın aynı saatlerde öğretmen evine girdikleri, ayrı ayrı odalar tuttuklarına dair görüntü kayıtlarının bulunması nedeniyle tutuklanma talebinin ölçülü olmayacağından Kaya’yı adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muftudenkurankursuhocasinatecavuzh20739.html
Belediye işçilerinden Şişli kayyumuna karşı eylem: "Haklarımız yok sayılıyor!"29 izlenme
Çanakkale'deki yangının yarattığı yıkım gün ağardığında ortaya çıktı76 izlenme
İYİ Parti'de seçime 5 gün kala istifa: İmamoğlu ve CHP'yi destekleyeceğini söyleyip ayrıldı41 izlenme
Mansur Yavaş düşman çatlattı: Tek ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk225 izlenme
Son seçimi bilen ORC, İstanbul anketinin genel sonucunu paylaştı! AK Parti ile CHP arasında 5,1 puan fark var48 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: "Emekliyi tabuta sokmaya utanmıyor, tabutu Meclis’e sokmaya utanıyor. Siz emeklinin kanını emen vampirlersiniz, vampirler!"24 izlenme
Emekli maaşında yaşanacak kaybı açıkladı: Özgür Erdursun umut dolu soruya acı yanıt verdi19 izlenme
Sahte peygamberler nasıl ortaya çıktı?115 izlenme
Boykot manzaraları: İktidarı üzecek kareler
Bütçe açığı dikiş tutmuyor! İktidar 3 trilyondan nasıl vazgeçti?
Esad'ın ardından Suriye'de nasıl bir yönetim olacak? Yeni yapılanmaların iç yüzü ne? Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu anlattı
Şahan Gökbakar'dan iktidara bir şarkı daha geldi! "Yeniden ister misin deseler..."