Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, bugün kentte çıkan yangınlara ilişkin, kayyım yönetimindeki THK'yi uçak kiralamak için aradığını, ancak çıkan görevliden 'Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah arayın' yanıtını aldığını açıkladı.
Gürün, “Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama arkadaş, 'Yarın sabah görüşebilirsiniz. Saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor' dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık” diye konuştu.
Halk TV canlı yayınına bağlanarak açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gürün, şunları söyledi:
“O kadar kötü şeyler oluyor ki her yerde yangın haberleri almaya başladık. Üç helikopter görevlendirildi. Hava kararınca görevlerini yapamaz hale geldiler ama onlar yeterli değil. Yangın uçaklarının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu yangınların hepsi orman içi yangını, hava karardığında yukarıdan orman yangınına müdahale etkili olmuyor.”
Gürün'ün açıklamaları şu şekilde:
Nebati: "EYT’nin bu yıl için bütçeye maliyeti 255 milyar lira"45 izlenme
Büyük destek! İBB'nin 'Askıda Fatura' kampanyası 83 bin 191 aileye ulaştı!115 izlenme
İzmir yanıyor! Yangın şehir içine ulaştı, alevler TOKİ binasına sıçradı81 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!80 izlenme
Polis Adalar Belediyesi’nin teknesine yanaşmasına izin vermeyince, CHP Adalar İlçe Başkanı Maltepe'deki 1 Mayıs kutlamaları için kıyıya yüzerek çıktı!66 izlenme
Laiklik ve Cumhuriyet karşıtı imam Halil Konakçı'nın AKP'nin kampanyasını hedef aldığı ortaya çıktı 'Cehennem bu kadar ucuz artık'73 izlenme
Seçim anketinde çarpıcı sonuç: Cumhur İttifakı’nda büyük düşüş!107 izlenme
Yemen'de Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı operasyonu binlerce kişi kutladı57 izlenme