İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İstiklal Caddesi'nde bulunan 60 simit tezgahından 30'uyla anlaşma sağlandığını, bir fırına ait olduğu tespit edilen 11 simit tezgahının ise kaldırılarak tekelleşmeye müsaade edilmediğini açıklamıştı.
Uygulama sonrası AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan tepki çeken bir paylaşım geldi.
AKP'li Yıldız, caddeki simitçilerin "zorla" kaldırıldığını öne sürdü.

"TEKELLEŞENLERE MÜSAADE YOK"
“İstiklal Caddesi İBB sorumluluğundadır ve bu caddedeki simitçilerin kira bedelleri de ilçe belediyesine değil İBB'ye ödenmelidir” hatırlatmasında bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, bölgedeki 60 tezgahtan 30'u ile anlaşıldığını belirterek “Sadece bir fırına ait 11 simit tezgahı benzeri tekelleşmelere müsaade edilmemiştir” dedi.
AKP AŞEVİ HESAPLARINI BÖYLE BLOKE ETMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında başlattığı yardım kampanyalarının engellenmesi ve bloke edilmesinin ardından uzun yıllardır aşevleri için kullanılan şartlı bağış hesapları kapatılmıştı.
CHP’li Eskişehir Belediyesi aşevi hesaplarının İçişleri Bakanlığı’nin genelgesiyle bloke edildiği duyurulmuştu.
Öte yandan Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, Antalya'da Muratpaşa belediyesi aşevi hesapları bloke edilen belediyeler arasında yer almıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muhalifbelediyelerinasevihesaplarinibileblokeedenakpninh48941.html
Canlı yayında büyük kavga...! Bardaklar havada uçuştu !1266 izlenme
Hüsnü Mahalli: Soylu, Avrupa ülkeleriyle gergin olan ilişkilere yenisini ekliyor126 izlenme
Rusya'nın Herson'dan çekilmesinin ardındaki sinsi plan, uydu görüntüleriyle deşifre edildi25 izlenme
Sahaya bu formayla çıktılar! Gençlerbirliği’nden 10 Kasım’a özel forma!104 izlenme
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'a dava!92 izlenme
Beyaz Miğferler üyesinden Türkiye itirafı: Bu hükümet bizi kurup, kendi topraklarında eğitti!159 izlenme
Çorum'un Kargı ilçesinin Müftü Yardımcısı ve şoförünün bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı !145 izlenme
Geçinemeyen yurttaş krediye sarıldı: Sadece faize ödenen para 717 milyar TL!20 izlenme
Yeni açılan Akçakoca-Kocaali sahil yolu çöktü!
Bakan Koca açıkladı: 20.465 yeni vaka tespit edildi, 42.751 kişi sağlığına kavuşurken, 132 kişi hayatını kaybetti!
Bakan Koca, güncel corona tablosunu açıkladı: Can kaybı 4.974'e, vaka sayısı da 188.897'ye yükseldi!
Çin, BRICS grubunun genişletilmesi isteğinde bulundu