CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıran 5 kişinin serbest kalmasına tepki göstererek, aynı durumun AKP’li bir siyasetçinin başına gelmesi durumunda yargını başka bir karar vereceğini savundu.
ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Başarır, en son sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ ceza istendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“(Selçuk Özdağ’a saldıran) Bu kişiler hakkında bir işlem yapılmazken, ülkemizin iki güzide sanatçısına suç unsuru bulunmayan sözlerinden ötürü ‘Cumhurbaşkanına Alenen Hareket’ suçuyla dava açılıyor. Burada adalet terazisi, ne yazık ki iktidar ve küçük ortağı için ağır basıyor.’’
“Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 19942014 yılları arasında 1279 sanıktan 386 vatandaşa mahkumiyet verilirken, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduğu 2014 tarihinden 2019 yılına kadar geçen süreçte ise 27 bin 717 kamu davası açılmış, 29 bin 839 kişi yargılanmıştır. Bu sanıklardan 9 bin 556’sı ise mahkumiyet kararı almıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde ‘hakaret’ suçlamasıyla yargılanan ve ceza alanların sayısı binlerle ifade edilecek oranda artış gösterdi. Bu durum; ülkemizde bize yargının siyasallaştığını ve iktidarın halkımıza ve muhalefete yargı eliyle gözdağı verdiğini gözler önüne sermektedir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde açılan cumhurbaşkanına hakaret davaları, önceki Cumhurbaşkanlarımız dönemiyle kıyaslanmayacak derecede artış göstermiştir. Bu durum, vatandaşlarımız ve güzide sanatçılarımız üzerinde mevcut iktidarın baskıcı, sindirici, korkutucu anlayışının bir göstergesi olmuştur.”
“İktidarı eleştiren kim varsa gözaltına alınıyor. İstiyorlar ki her yaptıkları alkışlansın. Ülkemize sayısız katkıları olan sanatçılarımız, suç içermeyen ifadeleri nedeniyle adliye kapılarında bekliyor ve yargılanıyorlar. Bu tutum; hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır. COVID19 sürecinde 7580 yaşında insanları adliye kapılarında keyfi bir şekilde süründüren bu iktidar, Selçuk Özdağ’a saldıranları ve davaya bakan savcıya tehditler savuran şahısları ise el üstünde tutmaktadır. Reform kelimesini kullanıyorsanız, altını doldurmalısınız. Reform, zihniyetle başlar, ama iktidarın zihniyeti her istediğini yargı eliyle yaptırmak.”
Atatürk'e hakaret eden Engin Ardıç için suç duyurusu!377 izlenme
AKP için anket yapan şirketten bomba tespitler1309 izlenme
Eski AKP’li vekil yolsuzluktan tutuklanan kardeşini böyle savundu! "Suriye'den alınan ganimet helaldir"53 izlenme
Halkın 9 milyon oyu hapiste22 izlenme
Kriz çıkaran Barzani ziyareti için üç bakana üç ayrı soru önergesi26 izlenme
CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçim sloganını açıkladı!153 izlenme
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtan avukat Burak Saldıroğlu çıkarıldığı mahkemede tutuklandı!32 izlenme
Abdulhamit Gül istifa etti, Süleyman Soylu ile polemikleri gündeme geldi109 izlenme
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı: "Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız!"
CHP'li belediye başkanları Genel Merkez'de toplandı: Özgür Özel'den sert mesajlar
İmamoğlu müjdeyi verdi! 19 Mayıs’ta açılıyor!
Azerbaycan, Ermenistan'a ait 193. Özel Kuvvetler Birliği'nin karargâhının ele geçirildiğini duyurdu!