Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati'nin yaşadığı, Ankara Mithatpaşa Caddesi üzerindeki evinin isminin “Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi” olarak değiştirilmesi tartışma yarattı.
“KAHRAMANLARIMIZA SAYGISIZLIK YAPMAYIN”
Aynı zaman da eğitimci olan CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Atatürk'ün Devrimci Milli Eğitim Bakanı, Kuvayı Milliyeci Mustafa Necati’nin yaşadığı evini kuru fasülyeci yapmak istediler, karşı çıkmıştık. Şimdi de adını değiştirmişler. Kahramanlarımıza saygısızlık yapmayın, tabela değiştirerek tarih yazacağını zanneden cahillerden olmayın” ifadelerini kullandı.

“PROTESTO ETMEYE DAVET EDİYORUM”
İnce, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadele arkadaşı Mustafa Necati'nin evinin adının değiştirilmesine Necatibey Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi protesto etmeye davet ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.
MUSTAFA NECATİ KİMDİR?
Atatürk'ün yakın düşünce ve mesai arkadaşlarından, Kuvâyi Milliye hareketinde yer almış, TBMM'nin ilk üç döneminde milletvekilliği, Mübadele esnasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 1924 Anayasası'nın yürürlüğe konulduğu sırada Adalet Bakanlığı, Tevhidi Tedrisat sürecinde ve Harf Devrimi esnasında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı yapmış siyasetçidir.
Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı döneminde (20 Aralık 1925 – 1 Ocak 1929) yaptığı hizmetleri ile hatırlanır. Necatibey Eğitim Fakültesi'ne adı verilmiştir. Altay Spor Kulübü'nün kurucularındandır.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/muharremincedentarihibinaylailgilisertaciklama5876085/
Ünlü ekonomist krizi değerlendirdi "Başkanlık sistemi çabuk sona erdi"1810 izlenme
Uşak'ı AKP'den alan CHP'li başkan konuştu: "Hiçbir şey yapmamışlar bol bol harcamışlar"54 izlenme
Sedat Peker cephesinden 'Erol Yıldız' iddiası! Cumhur İttifakı'ndaki ismi işaret etti62 izlenme
Dev Türk şirketi satıldı! Bakın kim aldı?918 izlenme
Türkiye'de ilk! Ankara Büyükşehir Belediyesi %100 elektrikli otobüsünü tanıttı!87 izlenme
Fransa’da radikal İslamcı fikirleri yaymakla suçlanan Sihamedi, Türkiye’ye sığınmak istiyor!104 izlenme
AKP'yi çalkalayan kulis: Erdoğan bu makam getirecek adam bulamıyor!41 izlenme
Salgın sürecinde müteahhitlere para aktı!60 izlenme
Bakanlık tek tek açıkladı: Türkler parayı bu ülkelere götürdü
Ali Mahir Başarır, tekne tatili görüntüsünün nasıl sızdırıldığını ve perde arkasını anlattı! "Sorun o görüntülerin nasıl ele geçirildiği? Savcılıktaki telefondan o görüntü alındı ve bunlara verildi"
İlyas Salman hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
#deprem'de yan yatan binadan yardım çığlığı: Kapılar sıkıştı açamıyoruz