İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da pazartesi günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak SirkeciKazlıçeşme raylı sistem hattının törenine davet edildiğini duyurmuştu.
İmamoğlu'nun davetle ilgili sözlerini yalanlayan AKP'nin adayı Murat Kurum "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.
Silivri'de halk buluşmasında konuşan İmamoğlu ise kendisine Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan tarafından gönderilen davet mailini ekrana yansıtarak Murat Kurum'a yanıt verdi.

"BU DAVETİ ACEMİ ADAYA YOLLAYACAĞIM"
"Şimdi bunu görünce utanır mı bilmem" diyen İmamoğlu şunları kaydetti:
"'Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez SirkeciKazlıçeşme Tren Hattı için davet geldi, çok teşekkür ederim. 'Bu davete katılacağım' dedim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı.
Acemi aday dedi ki, büyük bir şey yakalamış gibi 'Hayır, Ulaştırma Bakanı'na sordum İmamoğlu davet edilmedi' dedi. Sevindi ya! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul'da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu ya!
İş burada bitmedi. (Sahnedeki ekran mail görüntüsü yansıtıldı) Bu bana gelen davet maili... Kimden geliyor davet? Açılışın olduğu yerin ilçe Belediye Başkanı sayın Ergün Turan'dan. Nereye geliyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne geliyor.
Yani benim protokolüme 27 Şubat'ta gelmiş. Şimdi benim için 'kendi kendine davet uyduruyor' diyen bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem! Bu maili gördü ya nasıl kıvırmaya başlayacak. Yazıyorum bakın buraya. Fatih Belediyesi'ne suç atıp kaçar bu.
Utanacağını zannetmiyorum. Eğer utansaydı 'heyelan tehlikesi yoktur' diyen ÇET raporuna imza atıp 9 kişinin ölümünden dolayı utanıp özür dilerdi. Magazin programına katılıp gülerek 'ÇET raporuyla ne alakası var' demezdi."
Sözcü
Suriyeliler Tarsus'ta eczane bastı, kalfa tek başına grubu püskürttü !1814 izlenme
Yağ krizinde yeni gelişme: Tarih verildi!42 izlenme
AKP'de bir ilk! AKP’nin aday tanıtım toplantısı öncesi kavga çıktı!601 izlenme
Halil Konakçı iç savaş mı çıkarmaya çalışıyor? 'Müslüman olmayan Türk değildir'33 izlenme
Ziraat Bankası’yla ilgili 320 milyon dolarlık Demirören iddiası Meclis’te76 izlenme
Mardin'de bir kadın üstsüz yürüyüp, bağırdı: "Beni siz delirttiniz"179 izlenme
Erdoğan danışmana doymuyor! Yeni bir atama daha yapıldı!35 izlenme
SKANDAL! Yatırım Ajansı Başkanı kendine yatırım yapmış!119 izlenme
Etiler’deki gizemli inşaatta ikinci vinç de dikildi! Vatandaş açıklama bekliyor
Yozgatlı çiftçinin konuşmasına Diyarbakır’dan destek geldi: "Biz de kendisine destek veriyoruz. Hak yok, adalet yok, hukuk yok!"
Kılıçdaroğlu uyuşturucu baronlarına seslendi: "Kafalarını koparacağım"
Şener'den AKP'ye sert sözler: İslam tarihinin en günahkâr iktidarı!