İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alındıktan 4 gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanması ile devam eden operasyonlarda, İBB'de görevli çok sayıda üst düzey yönetici de tutuklandı.
Tutuklanan isimler arasındaki İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, operasyonun ikinci dalgasındaki tutanaklarda yer alan iddiaları eleştirdi.
İkinci dalga operasyonda tutuklanan 20 üst düzey yöneticinin kendisinden talimat aldıklarına ilişkin iddiaları "TUHAF" olarak nitelendiren Murat Ongun, "Ortada gerçekten izaha muhtaç TUHAF bir durum var. "Hiç bilmediğim imar, şehir planı, çevre koruma, su havzaları gibi teknik konularda talimat verebilme yeteneğim de yetkim de yok. Hele hele konunun uzmanlarına hiç yok." dedi.
Tutanaklarda yer alan iddiaların üst düzey bürokratlara yönelik hakaret sayılacağını ifade eden Ongun, kendisine ve tutuklanan kişilere neden böyle bir suçlamada bulunulduğunun izaha muhtaç olduğunu söyledi.

Murat Ongun'un o paylaşımı şu şekilde:
"İBB soruşturmasının 2. dalgasının tutanaklarını okudum. Ortada gerçekten izaha muhtaç TUHAF bir durum var. Tutuklanan 20’den fazla üst düzey devlet memuru yöneticinin bana bağlı hareket ettiği iddia ediliyor.
Bu kişiler üst düzey kamu görevlisi olmanın yanı sıra teknik konularda son derece uzman kişiler. Benim hiç bilmediğim imar, şehir planı, çevre koruma, su havzaları gibi teknik konularda talimat verebilme yeteneğim de yetkim de yok. Hele hele konunun uzmanlarına hiç yok.
Değerli üst düzey bürokratlara yönelik böyle bir itham ancak hakaret sayılır.
Kaldı ki, tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler. Her tür arama kaydına, her tür mail/SMS gibi yazışmalara, her tür güvenlik kamerası görüntüsüne iddia makamları kolayca ulaşabiliyor.
Tutuklanan hiç kimseye yönelik ne yazılı ne sözlü bir talimatım olmadığı, bu kaynakların kontrol edilmesiyle kolayca kanıtlanabilir.
Bana ve tutuklanan kişilere neden böyle bir suçlamada bulunulduğu izaha muhtaçtır. Hem iddialarla hem de medya ve sosyal medyadaki iftiralarla, özel olarak HEDEF alındığım ortadadır. Ama bu gerekçe bile, iyi yetişmiş üst düzey kamu görevlilerinin, benim talimatımla iş yaptığı hakaretine maruz kalmalarını gerektirmez."

Ümit Özdağ duruşma salonundan dışarıdaki avukatlara seslendi83 izlenme
Okullarda tartışma yaratan ÇEDES uygulamalarına her geçen gün yeni bir skandal ekleniyor: Nereye gidiyoruz?34 izlenme
Harekete geçildi: TÜGVA'ya 'bedelsiz' verilen bina tahliye edilecek!47 izlenme
Tekel bayi sahibinin, İsrail'i protesto edenler için çektiği video kısa sürede gündem oldu60 izlenme
AKP döneminde kıdem tazminatı asgari ücretin 1,8 katına düştü23 izlenme
Çorlu’daki tren kazasından 3 yıl sonra hazırlanan ek bilirkişi raporu ortaya çıktı: Menfezler yetersiz kontrol memuru az!42 izlenme
Fark etmeden kendini ele verdi! Paramount Otel'den bu defa Beyaz TV sunucusu çıktı!62 izlenme
Öcalan çıkışının AKP ve MHP'ye faturası belli oldu20 izlenme
Turhan Çömez'den AKP'ye Katılan Kürşad Zorlu'ya: "Bizim partimizdeyken bu arkadaş gidip Hakan Fidan'a danışıp fikrini alan biridir. Öğrendiğimde ona artık konuşma vermedim"
Saraya yüzde 100, emekliye yüzde 25: Sarayın dakikalık masrafı 2 emekli maaşını aşıyor
Çocuğunu acile götüren babaya şok! Resmi kayıtlara göre başka bir hastanede '17 gündür yatıyor' göründüğü ortaya çıktı
ORC Araştırma: Cumhur İttifakı'nın oy oranı daha da düşebilir