Hastanede gördüğü yaşam savaşını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’n ailesinin avukatı İlyas Tarım, önceki gün bir hafta tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre; Avukat İlyas Tarım, Orhan’ın, “Nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutukluyken tahliye edildiğini, bu konuda yapılan itirazların da reddedildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Biz daha önce Musa Orhan tutuklu iken kendisi hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk. İntihar soruşturmasını yürüten savcılık, Beşiri Jandarma Karakolu’ndan, Siirt Başsavcılığı’ndan ve Ağır Ceza Mahkemesi’nden bazı evrakları ve otopsi raporunu isteyerek dosya oluşturmaya başlamıştı. Siirt’te yargılandığı davadan tahliye edilmesi üzerine biz de dün intihar soruşturmasında, ‘intihara sürüklemek’ ve ‘Ölüme sebebiyet vermek’ suçlarından savcılıktan tutuklanmasına yönelik hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedik. Savcılık ile yaptığımız görüşmede, soruşturma dosyasının tamamlanması ile talebimizin karara bağlanacağı bize bildirildi.
İşte AKP'nin halka biçtiği gelecek29 izlenme
Togg'a binen gencin "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevap şaşkınlık yarattı: "Araba babamın, babam cami hocası"41 izlenme
MEB'den Ensar ile ortaklığa devam!107 izlenme
İmamoğlu, son durumu sosyal medyadan paylaştı923 izlenme
Benzin ve motorin fiyatına gizli zam!56 izlenme
Bakan Koca yeni corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 239.622’ye, can kaybı ise 5.829’a yükseldi!135 izlenme
Uğur Dündar'dan Muharrem İnce'ye açık mektup: Sen de çok iyi biliyorsun ki Erdoğan’ın istediği oluyor!40 izlenme
Madra Dağı'nda 66 bin 410 ağaç kesilecek! Bakanlıktan yap-işlet-devretçi holdinge onay16 izlenme