Anasayfa1
05 Nisan 2026 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Mustafa Bozbey görevden uzaklaştırıldı


İçişleri Bakanlığı, bir soruşturma kapsamında tutuklanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.



Bursa'da, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, rüşvet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve imar kirliliğine neden olma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tutuklandı.

Bozbey, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı. Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 04.04.2026 tarih ve 2026/294 Sorgu kararıyla 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme ve Rüşvet Almak' suçlarından tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır."

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu AKOM'da! Önemli bir ikaz günüydü... Bir zamanlar tekeri öpülen TOGG çabuk unutuldu! Bakanlar Mercedes aşkından vazgeçmeyi hiç düşünmüyor Türkiye'yi çeviren ittifak: İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs 'müdahale gücü kuruyor' Telefonlarda paylaşılan "15 Temmuz darbe belgesi" ile ilgili savcılık harekete geçti