SÖZCÜ Yazarı Yılmaz Özdil'in Atatürk’ün hayatını kaleme aldığı ve yüz binler tarafından okunan Mustafa Kemal kitabı, Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlandı. Duayen tiyatrocu Gezen, oyunun galasında “Mustafa Kemal'le ilgili söylenecek sözler kitaplara sığmıyor. Kalın bir kitap yaptı Yılmaz, yine de sığdıramadı. Ben de oyunlaştırıp 2 saate indirdim ama onun anlatılacak o kadar fazla şeyi var ki ben nitekim oyunun sonunda çıkıp sunucuymuş gibi kalanları anlatıyorum” demişti.
44 OYUNCU SAHNEYE ÇIKIYOR
Senaryosu Müjdat Gezen tarafından yazılan ve 44 oyuncunun sahne aldığı ‘Mustafa Kemal’, bugün Ankara’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, saat 20.00’de perde açacak. Yönetmenliğini Barış Taşkın’ın üstlendiği, müziklerinde ise İbrahim Gönenç'in imzasının olduğu oyunda 200'den fazla farklı kostüm ve 100'den fazla farklı aksesuar kullanılıyor.
Ayrıca oyunda; Çanakkale'den Çankaya'ya, Selanik'ten Anıtkabir'e 50'den fazla dekor var.
Bakan Koca: Salgında tekrar şiddetlenme yaşıyoruz82 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'kumpas' tepkisi: "Seçime 5-6 gün kala..."31 izlenme
Kayyum gerilimi! Van ve Diyarbakır’da polis müdahalesi123 izlenme
Diyarbakır'da yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti buğday tarlasında yangın çıkardı, 700 dönümlük tarla 45 dakikada kül oldu!39 izlenme
AKP ile İmamoğlu restleşmesi mahkemelik oluyor!89 izlenme
Türkiye bataklığa sürükleniyor!389 izlenme
Hayırlı Konvoy harekete geçiyor!614 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Cemevi' müjdesi43 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için suç duyurusu!
Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarını yavaşlatmaya başladı: 50 baz puan artış yaparak 2008'den bu yana en yüksek faiz seviyesine geldi.
AKP'ye oy veren Tokatlı çiftçi, CHP'li Asu Kaya'ya dert yandı: "Senelerce oy verdim. Ama bu yıl çok felaket. Düzelmezse millet bir şeyler yapar"
CHP İmralı'ya gidecek mi? Özgür Özel yanıtladı