CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine gelen yanıt, Meclis’in AKP’li Başkanı Mustafa Şentop’a danışmanlık görevi yürüten personel sayısının 53 olduğunu ortaya çıkardı.
Tanrıkulu, Şentop’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, “Meclis Başkanlığı’ndaki müşavir sayısı kaçtır?” diye sordu. Önergeye yanıtı TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç verdi. Bilgiç, TBMM Başkanlığı’nda eski başbakanlık personeli olup 2018’de şahsa bağlı müşavir kadrosuna atanan 32 personelin bulunduğunu kaydetti. Bilgiç ayrıca, bu kadrolar dışında şahsa bağlı Başkan başmüşaviri kadrosuna atanan iki, şahsa bağlı başkan müşaviri kadrosunda ise beş personelin bulunduğunu bildirdi. Bilgiç, ‘şahsa bağlı müşavir’ kadrosunda ise 14 personelin yer aldığını ifade etti. TBMM’de görevli 53 müşavirin ne iş yaptığını da açıklayan Bilgiç, “Müşavirler, önem ve öncelik taşıyan konularda TBMM Başkanı’na yardımcı olmak üzere istihdam edilmektedir” dedi.
Kendisine gönderilen yanıtı BirGün’e değerlendiren CHP’li Tanrıkulu, “Yanıttan da anlayacağımız üzere sadece Meclis’te büyük bir savurganlık bulunuyor. Kadrolardaki bu doluluk, kabul edilebilir değil” dedi.
“Bir başkan, 53 kişiye ne danışabilir?” diye soran Tanrıkulu, “TBMM’de de kadrolar eşe, dosta dağıtılıyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Zaten önergeyi hazırlamamızın nedeni de bunu ortaya çıkarmaktı” diye konuştu.
Müşavir atamalarına ilişkin sorular, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da yöneltildi.
İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde, “Yurt dışındaki temsilciliklerimizde, çeşitli kurum ve kuruluşları temsilen kaç müşavir görev yapmaktadır” ve “Yurt dışında turist olarak bulunan bir kişi için bile yabancı dil bilmek bir avantaj iken Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden resmi bir görevli için bu şartın kaldırılmasının gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti. Çavuşoğlu, 15 günlük yasal süre içerisinde önergeye yanıt vermedi. Önerge, iade edildi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/238913/mustafasentopa53danismankadrolaresedostadagitiliyor
İmamoğlu'nun 2017'deki konuşması: "İnşallah bir daha meclis içerisinde seçim yapmak zorunda kalmayız"15 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 40.806 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.357.988'e, can kaybı 31.713’e yükseldi!87 izlenme
Hoca dediğin böyle olur: "Bir adam kul hakkı ve devletin malını yiyorsa, adaletten uzaksa, Müslüman değildir!"28 izlenme
İktidar belediyeleri 2,4 milyar TL borç bıraktı22 izlenme
3 gün önce taşındıkları evlerinde sabaha karşı adeta yaylım ateşine tutuldular23 izlenme
Milyonlarca işçi, memur ve emekliye kötü haber: 'Emekçinin geliriyle oynamıştır!'26 izlenme
İki kardeşinin FETÖ'yle bağlantılı olduğu ortaya çıkan isim AKP'den vekil olmuş!37 izlenme
İBB, Hezarfen Danışmanlık’ın teklifine itiraz etti!222 izlenme
AKP, Türkiye’yi Avrupa’nın çöplüğüne çevirdi!
LGS'de şaibeye değil şaibeyi ortaya çıkaran gazeteciye soruşturma
AKP’li ismin 'İhtilal mi yapacaksınız' sözleri stüdyoyu gerdi, Aytunç Erkin yayından gitmeye kalktı!
#Maradona ABD'nin değil Küba'nın verdiği ödülü kabul etmişti!