Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesinde iki ayrı okul binası yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı üç yıl önce ihaleye çıktı. İnşaatı üç yıl süren her iki okul binasında işlerin yüzde 95’i tamamlandı. Küçük ve ince detaylara girildiği geriye kalan yüzde 5’lik aşamada müteahhit firma işin teslimatını yapamayacağını belirterek iflas ettiğini duyurdu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yüklenici firmayı ikna etmek için gerekli kolaylıkların sağlanması taahhüdünde bulunsa da firma işi bırakmak zorunda kaldı.
SAHİPSİZ KALAN İKİ BİNAYI TAŞERONLAR TALAN ETTİ

Binanın iç zemin döşemeleri, dış cephesi, ısı yalıtım sistemi, elektrik, su tesisatı, ısıtma ve soğutma sistemi, kapı pencere ve diğer tüm işleri tamamlanmış olmasına rağmen eksik kalan yüzde 5’lik iş için her iki okul da geçen öğretim yılında eğitime kazandırılamadı.
Bağlar başta olmak üzere birçok devlet okulunda sınıflarda öğrenci mevcudu her sırada 4’er öğrencinin oturduğu sayıları 60-70’leri bulurken iki okul atıl durumda kaldı. Yüklenici firma işin teslimatını yapmadığı için okulda ne bekçi, ne de güvenlik olmadığı için bina adeta talan edildi.
MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU

Bu kez müteahhit firmanın tesisat, elektrik, ısıtma, soğutma gibi işlerini yapan ancak alacaklarını iflas ettiği için tahsil edemeyen taşeron firmalar okul binasına giderek kamyon ve pikaplarla içeride tüm malzemeleri sökerek götürdü. Adeta yağmalanan okul binasında malzemeler söküldükten sonra iki okul binası da hayalet bir görünüme büründü. Camları, kapı ve penceleri kırılarak sahipsiz kalan okul binaları bu kez de hırsızların, madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Geceleri okul binasına giren madde bağımlıları burada uyuşturucu kullanırken, hırsızlar da geriye kalan malzemeleri yağmaladı.
YÜZDE 5’LİK KISIM EKSİKTİ ŞİMDİ YÜZDE 30 OLDU
Çevre sakinleri binanın sahipsiz kalmasından dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde lüks araçların okul yakınına gelerek burada fuhuş yaptıklarını belirterek polise defalarca şikayette bulunduklarını belirttiler. Eksik kalan yüzde 5’lik iş tamamlanmış olsaydı her iki okul binası da bu yıl yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacaktı. Ancak eksik bırakılan küçük işten dolayı Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimat yapılmadığı için okul binası yağmalanınca yapılması gereken yüzdelik iş dilimi yeniden yüzde 30’lara çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı oluşan kamu zararına rağmen yeniden ihaleye çıktı. Farklı bir müteahhit firma ile sözleşme yapılmış olsa da, talan edilen okul binasının önümüzdeki gelecek yıl hizmete açılabileceği öğrenildi.
NEFES
Diyarbakır’da işsizlik nedeniyle bunalıma giren genç intihar etti120 izlenme
Zorlu Holding'te ramazan krizi: CEO hakkında soruşturma başlatıldı28 izlenme
İlahiyle antrenman! Kadın sporcuya erkek antrenör yasak!88 izlenme
Ekrem İmamoğlu ‘Tutanaklar olmasaydı süreç o gece biterdi!’258 izlenme
Bürokrasi uzadı, 1.5 milyon doz grip aşısını İran aldı!52 izlenme
İstanbul Şehir Tiyatroları’nda skandal! Metin Külünk’ten ailesine özel gösterim!235 izlenme
Boğaziçili öğrencilerden, atanmış AKP'li rektör Melih Bulu'ya 'Yuh Yuh' klibi!105 izlenme
Cinsel istismardan tutuklanan Kur'an Kursu yöneticisi: 'Bir kez yanağından öptüm'119 izlenme
Hüsnü Mahalli: Çıkarılması gereken çok ders var
Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda çatlak! AKP’li isim MHP’li başkanı genel merkeze şikâyet etti
AKP'nin itiraz ettiği Büyükçekmece'de skandal! Erdoğan'ın akrabası çıktı!
Polise şemsiye tutturan Kaymakam sessizliği bozdu!