Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD Müze Binası’nda sergilenen paha biçilmez tarihi eserlerin akıbeti merak konusu oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na ayrı ayrı soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Kapatılan TCDD Müzesi’ne ait paha biçilmez eserlerin ve eserlerin kayıt altına alındığı envanter defterinin şu anda nerede olduğunu sordu.
CHP’li Tanal, bundan sonra Medipol Üniversitesi’nin kullanacağı TCDD Müze Binası’ndan tahliye edilen tarihi eserlerin tamamının envanter defterine kaydedilip kaydedilmediğini, İzmir’e götürüldüğü belirtilen eserler arasında eksik parçaların bulunup bulunmadığını sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:
Başkentin önemli sembollerinden TCDD Ankara Garı yerleşkesi içinde yer alan ‘Direksiyon’, ‘Taş Bina’ olarak da bilinen TCDD Müzesi Binası’nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne 29 yıllığına kiralandığı bilgisi basında yer almıştır. Bu bağlamda;
1 Ankara Garı yerleşkesindeki TCDD Müzesi ne zaman kapatılmıştır? Milli Mücadele yıllarında komuta merkezi olarak kullanıldığı için ‘Direksiyon Binası’ adıyla anılan TCDD Müze Binası hangi tarihte boşaltılmıştır? Müze Binası’nın Müzeler Haftası’nda tahliye edilmesi, kapatılması, boşaltılması tesadüf müdür?
2 Medipol Üniversitesi’ne kiralanmadan önce TCDD Müzesi’nde sergilenen tarihi eserler, kültür varlıkları nereye taşınmıştır? Kapatılan TCDD Müzesi’ne ait paha biçilmez eserler şu anda nerededir?
3 Medipol Üniversitesi’ne kiraya verilen TCDD Müzesi Binası’ndaki eserlerin, kültür varlıklarının kaydedildiği envanter defteri nerede muhafaza edilmektedir? Binadan tahliye edilen paha biçilmez eserlerin, kültür varlıklarının tamamı envanter defterine eksiksiz olarak kaydedilmiş midir? Şayet kaydedilmemiş ise bunun sebebi nedir?
4 Müzedeki eserlerin envanter defterine kaydedilmemesi; eserlerin korunmasına, muhafazasına engel teşkil etmez mi?
5 Ankara’daki TCDD Müzesi’nden çıkarılan eserler İzmir de mi sergilenmektedir? Ankara’dan İzmir’e götürülen eserlerin içerisinde eksik parça var mıdır? Şayet eksiklik var ise eksik olan eserler hangileridir? Eksik olan, kaybolan eserlerle ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Kaybolan eserlerin bulunmasına yönelik herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır?
https://www.abcgazetesi.com/muzedesergilenenpahabicilmeztarihieserlerneoldu31167
Vatandaştan Tarım Kredi indirimi yorumu: "Fark eden hiçbir şey yok!"51 izlenme
1 milyon 100 bin metrekarelik alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açıldı! CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Muğla satışa çıkarıldı!95 izlenme
Erdoğan çok kızacak! Soylu ve Akar Bayram’a iPhone ile girdi!190 izlenme
İtirafçı olmak isteyen Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verdi34 izlenme
Kız öğrencilere mobbing: "Pijamayla çıkmayın, erkekler tahrik oluyor"38 izlenme
Tarikat yurdunda 30’un üzerinde öğrenci virüs kaptı iddiası!87 izlenme
Orman Bakanı “Bunlar antika” diyor, AKP’li kayyum yalanlıyor!52 izlenme
PKK 29 yıl önce babasını öldürmüştü: Oğlu CHP'den belediye başkanı oldu!43 izlenme
Ekonomide yeni yol haritası: Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu; Kira fiyatları için yeni düzenleme mesajı
Asgari ücrette ara zam göründü: SGK uzmanı milyonların beklediği rakamı verdi
Rakıya büyük zam geldi! Artık sadece zenginler içecek
İşte AKP'li Öznur Çalık'ın daha ucuz ayakkabıları!