Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Örenyerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi, İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Örenyerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyerinin gişelerinin işletmesi için yapılan ihaleyi İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazanmıştı.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen ihaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulan ve İsrail'e desteği ile bilinen bir işletme olarak tanınıyor. Sitesinde yer alan bilgiye göre yüzden fazla ülkenin paraları ile bilet, çek, pasaport, kimlik kartı gibi değerli evraklarının güvenlik uygulamasını yürüten ve Türk Lirasının güvenlik hizmetlerini de yapan firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu belirtildi.
FİRMANIN TÜRKİYE ORTAĞI AKP'Lİ Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyd Zapsu'nun asistanı ve bir dönem AKP’nin milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Ekşioğlu 190 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye ayağının %30 ortağı olduğu iddia edildi. Sicpa ile ilgili bir diğer iddia ise, firmanın ortağı ve yöneticisi Philippe Amon'un, Siyonizm çizgisindeki JN1 adlı haber kanalı, Yahudi Dünyası Konferansı (Jewish World Conference) ile İsrail'in önemli kurumlarından Siyonist Herzilya'nın da finansal destekçilerinden biri olduğu yönünde.
KUTSAL EMANETLERDEN DE SORUMLU OLACAK
İhalenin Sicpa şirketine verilmesi onaylanırsa söz konusu şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muzelerimizisraillifirmayamiteslimedildi242359h.htm
4’ünün maaşı biri etmiyor54 izlenme
Başsavcılık açıkladı: 80 milyarlık mal varlığına el konuldu! İşte 2025'teki kara para operasyonları14 izlenme
Eski CHP’li başkandan yeni CHP’li kadın belediye başkanına saldırı!171 izlenme
Fatih Altaylı Silivri'den korkuttu: "Bu olursa dolar bir ayda 70 liraya çıkar"14 izlenme
'Yenidoğan çetesi' soruşturmasını yürüten Savcıyı tehdit davasında 5 tahliye14 izlenme
AKP'nin milletvekili listesinde skandal: O isim ortaya çıktı36 izlenme
‘Şikayet var’ bahanesiyle 3 bin muhtara inceleme92 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan '418 milyar dolar' hatırlatması: Hakkınızı alacaksınız36 izlenme
Diyanet'e bağlı Kuran kursunda çocuklara şiddetin görüntüsü ortaya çıktı! "Güvenlik kameralarının görüş açısına girmeyen kör noktalarda dövüyorlar"
Erdoğan'ın "giderlerse gitsinler" dediği sağlık çalışanlarına bir ülke daha kapılarını açtı
AKP'nin yüzde 80 oy aldığı mahallede İmamoğlu sesleri !
İktidara yakın gazete yazdı: Çarklar dönmüyor devlet borcunu ödesin!