Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Örenyerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi, İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Örenyerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyerinin gişelerinin işletmesi için yapılan ihaleyi İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazanmıştı.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen ihaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulan ve İsrail'e desteği ile bilinen bir işletme olarak tanınıyor. Sitesinde yer alan bilgiye göre yüzden fazla ülkenin paraları ile bilet, çek, pasaport, kimlik kartı gibi değerli evraklarının güvenlik uygulamasını yürüten ve Türk Lirasının güvenlik hizmetlerini de yapan firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu belirtildi.
FİRMANIN TÜRKİYE ORTAĞI AKP'Lİ Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyd Zapsu'nun asistanı ve bir dönem AKP’nin milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Ekşioğlu 190 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye ayağının %30 ortağı olduğu iddia edildi. Sicpa ile ilgili bir diğer iddia ise, firmanın ortağı ve yöneticisi Philippe Amon'un, Siyonizm çizgisindeki JN1 adlı haber kanalı, Yahudi Dünyası Konferansı (Jewish World Conference) ile İsrail'in önemli kurumlarından Siyonist Herzilya'nın da finansal destekçilerinden biri olduğu yönünde.
KUTSAL EMANETLERDEN DE SORUMLU OLACAK
İhalenin Sicpa şirketine verilmesi onaylanırsa söz konusu şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muzelerimizisraillifirmayamiteslimedildi242359h.htm
Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geçen 4 yılı değerlendirdi: ‘Başımıza meteor düşseydi daha kötüsü olmazdı’36 izlenme
İşte asgari ücretlinin bir yıllık kaybı! 1137 yumurta 1015 kilo kuru soğan53 izlenme
Koç Holding’den unutulmaz bir 10 Kasım videosu daha !356 izlenme
Adana'da çocuğa öldüresiye şiddet! Çocuğun başını otomobile çarpıp yere fırlattı!211 izlenme
Enflasyon Ağustos'ta yüzde 1,46 artarak yıllık bazda yüzde 80,2 ile son 20 yılın rekorunu kırdı!27 izlenme
Araç sahiplerine kötü haber: Motorine dev zam!90 izlenme
Posta Gazetesi’nden skandal: Atatürk diye badem bıyıklı başka birinin fotoğrafını koydular36 izlenme
Gezi Parkı Davası’na beraat veren hakimin başına gelmeyen kalmadı29 izlenme