Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden alınması piyasaları sarsarken, muhalefet bu kararı önceden bilenlerin cuma günü döviz topladığını iddia etti.
Hükümetten bu iddiaya yanıt gelmezken, açıklanan resmi veriler üzerinden bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını görmek mümkün değil.
Öte yandan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalardaki yabancı para mevduat değişimini günlük olarak açıklıyor.

Buna göre, gerçek kişilerin bankalardaki yabancı para mevduatı, 1819 Mart dönemini kapsayan iki günde toplamda 842 milyon dolar arttı.
Artış, 18 Mart Perşembe günü 505 milyon dolar, 19 Mart Cuma günü 337 milyon dolar oldu.
Söz konusu iki günde bankalardaki toplam yabancı para mevduat ise 1 milyar 103 milyon dolar arttı.
Yine BDDK verilerine göre, 1219 Mart haftasında bankalardaki yabancı para mevduatların toplamı 2,7 milyar dolar arttı.
Bu artışların ne kadarının yurt içi yerleşikler kaynaklı olduğu, ne kadarının euro/dolar paritesi ve altın fiyatları kaynaklı olduğunu BDDK'nın günlük verilerinden görmek mümkün değil.
"128 milyar dolar nerede?" sorusu sarayı karıştırdı! Görevden alınan Naci Ağbal'ın sesini kaydedip Erdoğan'a kim iletti?105 izlenme
Benzin zammı pompaya yansıdı: 3 günde 3 ayrı tabela oluştu22 izlenme
Cumhur İttifakı'nı sarsan anket paniği: AKP yüzde 30'un altında!64 izlenme
Merkez Bankası: Faiz artışında enflasyon görünümündeki bozulma dikkate alındı27 izlenme
CHP düğmeye bastı! Çok konuşulacak Ekrem İmamoğlu hamlesi18 izlenme
AKP'li meclis üyesi kadın içindeki kini kustu! 'Sen bu sıralarda oturmayı Atatürk'e borçlusun ben AKP'ye ve Erdoğan'a borçluyum!'112 izlenme
İmamoğlu yeni soruşturmada ifade verdi: "İtibarsızlaştırma operasyonu, siyasi pusu"29 izlenme
Nazif Okumuş'tan flaş iddia: "Süleyman Soylu seçimlerde 3 milyon Suriyeliyi vatandaş yaptı"26 izlenme