Ramazan Bayramı'nın "şeker bayramı" diye ifade edilmesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Erbaş, "Şeker bayramı diye bir bayram yok, bu Ramazan Bayramı'dır. Çocuklara şeker verildiği için bayramın adı şeker bayramı olmaz. Bu bir ibadettir. Bu ramazanın kutsiyetine biraz hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler" ifadelerini kullandı.
Erbaş, “Bayramı tatil olarak görmeyelim, çünkü bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım” diye yazdı.
Diyanet İşleri Başkanı en son İstanbul Müftülüğü'nün İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği Enderun Teravihi namazında vatandaşla protokol arasına namaz kılarken konulan bariyerlerle gündeme gelmişti. Erbaş söz konusu bariyerlere karşı bir açıklama yapmamasıyla tepkileri üzerine çekmişti.
https://odatv.com/namazabariyerkonulmasinasescikarmayandiyanetisleribaskanisekeretakti05061936.html
Türkiye'nin geleceğine yalnızca AKP ve MHP'liler umutla bakıyor17 izlenme
Esenyurt Belediyesi'nin depreme hazırlık teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!89 izlenme
Murat Kurum ‘mal varlığı’ sorusunu geçiştirdi36 izlenme
‘Tarihi ayıp’ için harekete geçildi!273 izlenme
CHP'li Belediyelerin önerisi reddedilmişti: Meğer AKP'li Belediye 2019'da borcuna karşılık SGK'ya arsa vermiş27 izlenme
İmamoğlu: "Tehlike çok büyük! Çürüme devasa boyutlara ulaştı"12 izlenme
Diyanet parti kursa 2 milletvekili çıkarır!18 izlenme
RTÜK, kadın karakterlerin yakınlaştığı "Jurassic World Kretase Campı" filmi için Netflix'e yaptırım uyguladı.32 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "Niyetin var mı Allah aşkına?"
Hafızlık töreninde Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta
Muharrem İnce'den bir mesaj daha!
Murat Bardakçı'dan skandal sözler! "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuva-yi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir"