Rusya'nın, tonlarca narenciyeyi Akdeniz meyve sineğini gerekçe göstererek geri göndermesi nedeniyle bahçedeki ürünlerinin dalında kaldığını belirten üreticiler, perişan olduklarını söyledi. Üreticiler, dalında kalan ve bozulmaya yüz tutan tonlarca ürünü, hayvanlara yem olarak kullanacaklarını, bu durumun kendilerini ekonomik olarak büyük zarara soktuğunu söyledi.
KİLOSUNU 2 BUÇUK KURUŞTAN VERİYORLAR!
Üretici Tufan Boydağ, geçen ay 1 lira 20 kuruştan ihraç edilen narenciyenin, Akdeniz meyve sineği bahane edilerek geri gönderildiğini belirterek, “Rusya'nın iade ettiği ürünler piyasayı allak bullak etti. Dalında kalan ürünleri 40 kuruştan vermek zorunda kaldım. Yerdekilerden seçilenleri ise 4 kilosunu 10 kuruştan, kalanları da hayvanlara yem olarak verdim” dedi.
“AĞAÇLARI SÖKÜP MISIN YA DA BUĞDAY EKECEĞİZ”
Durumlarının çok kötü olduğunu söyleyen Boydağ, “İlaç aldık, işçilerimiz var, borcumuz çok fazla. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Ürünlerimiz çok güzeldi ama dalda kalınca şişti. Ürün elimizde kaldı. Şu an hayvanlara yem olarak toplanıyor. Ben küçük bir çiftçiyim ve zararım 200300 bin lira civarında. Büyük çiftçilerin zararı ne kadardır, Allah bilir” ifadelerini kullandı.
Boydağ, narenciyenin durumundan dolayı bahçesindeki ağaçları sökerek, mısır ya da buğday üretimine yöneleceğini söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/narenciyederusyakrizi2771155/
7,3 milyon TL’lik elektrik faturası gelen çiftçiler isyan etti!83 izlenme
Schengen vizesi'nde Türklere yeni kısıtlama getirildi49 izlenme
TBMM Komisyonu’nda CHP'li vekilden Varank'a 'İmamoğlu' tepkisi: "Hırsız arıyorsanız yanınıza, sağınıza solunuza bakacaksınız"25 izlenme
Şimşek: "Müdahale etmeseydik 40 milyar dolar altın ithal edilecekti"36 izlenme
GSS primine yüzde 100 zam16 izlenme
Tosuncuk'un planı ortaya çıktı! Ünlü gazeteci tek tek açıkladı '2019 yılında yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi, bence 1-2 yıl yatmaz!'193 izlenme
İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı istifa etti37 izlenme
İzmir Marşı söyleyen gruba 1 Mayıs gözaltısı !539 izlenme